Un interviu-eveniment, cu actorul Victor Rebengiuc, la “Insider Politic”

Un interviu-eveniment, cu actorul Victor Rebengiuc, la “Insider Politic”
Un interviu-eveniment, cu actorul Victor Rebengiuc, la “Insider Politic”

A fost, rând pe rând, Apostol Bologa în filmul lui Ciulei, „Pădurea Spânzuraților”, Ilie Moromete în „Moromeții” sau nenea Iancu Pampon în „De ce trag clopotele, Mitică?” Este decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și este laureat al premiului Gopo pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Medalia de onoare”. Victor Rebengiuc este, poate, cel mai mare actor pe care România încă îl mai are. Vocal pe scena publică, Rebengiuc a reușit, la Revoluția din 1989,  să ofere o imagine unică, atunci când, în studioul TVR, a adus un sul de hârtie igienică.

Marele actor român a răspuns invitației jurnalistului Sebastian Zachmann și, duminică, 30 mai, de la ora 11.00, este prezent în studioul Insider politic. Într-un interviu-eveniment, Victor Rebengiuc a abordat cu nonșalanță teme precum monarhia, comunismul, înscrierea în Partidul Comunist Român sau…întâlnirea cu Ion Iliescu.

La Prima TV, Victor Rebengiuc a vorbit și despre cea mai mare dezamăgire a vieții: Revoluția din 1989. „Revoluția a fost un lucru încântător pe care l-am iubit și în care speram foarte mult pentru că îmi regretam viață trăită până atunci.  Speram să trăiesc în libertate, în bunăstare,  să începem să construim o țară frumoasă, adevărată, nouă, cu oameni inteligenți, cu lucruri minunate în ea și, de fapt, m-am păcălit. Nu înțeleg ce a putut să mă îndemne pe mine să cred că vor dispărea comuniștii.”

Revenind la actualitate, marele actor i-a marturisit lui Sebastian Zachmann cum a trecut prin pandemie, cum a supraviețuit infectării cu COVID și cum a primit vaccinarea. „M-am vaccinat. Ambele doze, nu am avut nimic împotrivă. Chiar mă așteptam să apară un vaccin care să ne dea o siguranță. Nu am negat coronavirusul, nu mă duce mintea să neg așa ceva. Cu multă bucurie am făcut vaccinul și nu s-a întâmplat nimic. Am trecut și prin boală. Din fericire, nu a fost un lucru grav. L-am luat din pripă, am avut temperatură și diaree. Am mers cu soția la spital, ne-au făcut analize de dimineață și până seară. Am stat cu plăcere în casă 2 săptămâni. Mie mi-a plăcut să stau în casă, nu am simțit nevoia de libertate, să merg la terase.”

Duminică, de la 11.00, la Prima TV, Insider politic vă invită să urmăriți un interviu de colectie, moderat de Sebastian Zachmann, cu  marele actor Victor Rebengiuc. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decorat ordinul Steaua Romaniei insider politic Premiul Gopo victor rebengiuc
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes