10 august 2018 – Ana Birchall: Românii au demonstrat că dreptul lor de a protesta nu poate fi gazat

Elefantul roz al comunității Declic, arătat la mitingul din 10 august 2020
Elefantul roz al comunității Declic, arătat la mitingul din 10 august 2020

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, afirmă, chiar în ziua în care se împlinesc doi ani de la represiunea din Piață Victoriei, că „toți cei care au încălcat legea trebuie să răspundă în față legii! Toți!”.

Ana Birchal a scris pe pagina sa de socializare:

„Nu pot să las să treacă această zi fără să amintesc că 10 august va rămâne pentru totdeauna în istoria României că ziua în care românii au demonstrat lumii întregi că dreptul lor de a protesta nu poate fi gazat. Referitor la controversele ce îi privesc pe responsabilii de aceste evenimente tulburi din istoria noastră recentă, pentru că mulți dintre voi mi-ați scris și astăzi, am să spun ceea ce am spus întotdeauna: TOȚI cei care au încălcat legea trebuie să răspundă în față legii! TOȚI! Sper că acest dosar să nu fie tergiversat în justiție. Românii cinstiți și de bună credință merită respectul de a ști adevărul!”, a scris Birchall pe Facebook.

Epopeea Dosarului 10 august

Curtea de Apel București dezbate luni cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei în dosarul ’10 august’.
Săptămâna trecută, CAB a amânat pentru luni discutarea acestei cereri.

Conform deciziei instanței, șefii Jandarmeriei implicați în acest caz vor fi citați să se prezinte luni la proces.
Marțea trecută, procurorul șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial soluția de clasare a dosarului ”10 august” și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmerie.

Soluția de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, după care dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10 august romaniaana birchallana birchall 10 augustdosar 10 augustelefantul rozrepresiune 10 augustviolente 10 august
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes