Eveniment Recomandate

10 august 2020 miting în Piața Victoriei: „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada din 10 august 2018”

10 august 2020 miting în Piața Victoriei: "Vrem vinovaţii pentru jandarmiada din 10 august 2018"
10 august 2020 miting în Piața Victoriei: "Vrem vinovaţii pentru jandarmiada din 10 august 2018"

Au trecut doi ani de la protestul de amploare din 10 august 2018, în care zeci de mii de români au fost agresați de Jandarmerie și alte ”forțe de ordine” neidentificate oficial, iar românii sunt chemaţi din nou în stradă, luni.

În data de 10 august 2020, la doi ani de la protestul diasporei din 10 august 2018, românii sunt chemaţi din nou în stradă. A fost creat pe Facebook evenimentul „Vrem vinovatii pentru #jandarmiada din 10 August”. Evenimentul a fost creat de către Sandu „Sandy” Matei şi va avea ca interval de desfăşurare orele 16.30 – 23.30.
Un al doilea eveniment este ”Marș pe roti 10 August Piata Victoriei”: Avand in vedere situatia pandemica, dar si clasarea dosarului 10 August va asteptam sa va alaturati si marsului pe roti, cu automobile, moto, biciclete, trotinete. Traseul este desenat in postarea fixata. Locul de intalnire-plecare este parcarea din Piata Victoriei, scriu organizatorii, pe pagina de Facebook.

Prima înfățișare, 9 august

”Pt cine nu știe, marele protest din 2018 a fost gandit pt 3 zile, 9-11 August și s-a numit NU PLECAM, PANĂ NU PLECAȚI! La primele ore ale dimineții lui 9 august a fost bagată platforma și rulota in Piata Victoriei iar primul cort a fost instalat. In aceasta zi au inceput sa vină cei din țara si diaspora.

Fară 9 august probabil 10 august nu exista avand in vedere informatiile de la acea data. Din pacate, 11 august a fost un esec. Ne vedem diseara in PV!”, a scris Sandu Matei pe Facebook.

Carte gratis pentru participanți

Toți cei care vor fi prezenți Luni la protestul de la ora 10 din fața sediului DIICOT dar și seara, începând cu ora 19:00, la Marșul pe roți din Piața Victoriei vor primi în dar cartea „10 AUGUST” – mărturia zguduitoare a unei zile care a marcat istoria recentă a României – autori Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, cu sprijinul familiei Cristache.

Cartea „10 AUGUST”GRATUIT – autori Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

Accesul în Piața Victoriei

”Accesul în alveola centrală se va face pe fluxuri distincte de intrare şi ieşire, vom purta mască, vom păstra distanţarea, nu va exista aglomeraţie. Măşti şi cretă vor fi oferite gratuit participanţilor la punctul de acces, fiecare participant urmând să petreacă un timp scurt în alveolă pentru a-şi scrie mesajul după care va ieşi pe la punctul de ieşire pentru a permite celorlalţi să se exprime.

Putem fi mulţi, putem fi împreună şi siguri în exprimarea revoltei noastre!”, sunt informațiile oferite de organizatori.

Evenimentul este organizat de:

ActivAG Piteşti, Aradul Civic, Braşovul Civic, Corupţia Ucide, Evoluţie în Instituţie, Freedom House România, Geeks for Democracy, Iniţiativa România, Iniţiativa Timişoara, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Oradea Civica 2017, Reset, Rezistenţa, Rezist Milano, Ştafeta Steagului Uniunii Europene, Umbrela anticorupţie Cluj, vedem Just Voci pentru Democraţie, Voluntari în Europa, cu sprijinul lui Sandu Matei.

Alte știri de interes

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Din ciudățeniile alegerilor locale 2020 – Primar, sărbătorit… în cimitir. A câștigat, deși era mort de 2 săptămâni

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Gwyneth Paltrow, poza care a încins internetul la aniversarea a 48 de ani

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »