10 August – Rareș Bogdan: ”Eu chiar credeam în democrație și stat de drept. Mai cred și acum, dar știu că e cumplit de greu. Nu trebuie să abandonăm speranța”

10 August - Rareș Bogdan: ”Eu chiar credeam în democrație și stat de drept. Mai cred și acum, dar știu că e cumplit de greu. Nu trebuie să abandonam speranța”
10 August - Rareș Bogdan: ”Eu chiar credeam în democrație și stat de drept. Mai cred și acum, dar știu că e cumplit de greu. Nu trebuie să abandonam speranța”

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, personaj activ în 2018, în lupta contra abuzurilor PSD-ului lui Liviu Dragnea, chiar și în ziua de 10 august, când Jandarmeeria a intervenit cu o violență ieșită din comun, împotriva manifestanților din Piața Victoriei, a postat pa pagina sa de socializare un mesaj din care reiese atât dezamăgire, cât și speranță:

”10 August necăjit, după 4 ani. Amărăciune, dezamagire și multe întrebări. Cine-ar fi crezut că este atât de greu să schimbi năravurile dintr-o țară unde sistemul a creat categorii de neatins? Eu, nu. Eu chiar credeam în democrație și stat de drept. Mai cred și acum, dar știu că e cumplit de greu. Și de nedrept.

Acum 4 ani eram bucuros că sunt contemporan cu dovada vie că țara, prin oamenii ei minunați, are anticorpi la ticăloșie, ipocrizie, corupție. Eram convins că după eșecuri tulburătoare, scandaloase, precum dosarul Revoluției sau al Mineriadei, Justiția va oferi publicului satisfacția de a vedea pedepsiți vinovații pentru acele abuzuri evidente.

Câtă naivitate… o parte a sistemului se protejează pe sine, iar oamenii mai visează, uneori, la dreptate. Mă număr printre ei. Dar cred că nu trebuie să abandonăm speranța.

Remember? “The day we give in is the day we die”… a scris Rareș Bogdan pe Facebook, în ziua în care s-au împlinit patru ani de la tragicele enimente din Piața Victoriei, sute de oamenii fiind gazați cu gaze interzise, bătuți, iar manifestația fiind reprimată cu brutalitate, sub conducerea colonelului Catalin Paraschiv, cunoscut drept “Fantoma albă”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10 augustmesaj rares bogdanmiting piata victorieirares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes