10 ianuarie Ziua matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii este instituită instituită prin lege

10 ianuarie Ziua matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii este instituită instituită prin lege
10 ianuarie Ziua matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii este instituită instituită prin lege

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care 10 ianuarie este instituită ca Ziua matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii, transmite Administraţia Prezidenţială.

„Sărbătorirea zilei matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii poate fi organizată de către Academia Română, instituţiile de cercetare, instituţiile de învăţământ, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări ştiinţifice, culturale, educative, artistice, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii”, arată legea promulgată de şeful statului

De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor prevăzute la alin. (l), în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

În plus, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, vor include în programul zilei emisiuni ori aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii.

Proiectul de lege iniţiat de către liderul deputaţilor minorităţilor Varujan Pambuccian a fost adoptat, decizional, de Camera Deputaţilor pe 17 martie. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10 ianuarie ziua matematicii ziua matematicii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes