10 percheziții și 6 mandate de aducere pentru suspecții care au vândut măști contrafăcute Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara – Foto

10 percheziții și 6 mandate de aducere pentru suspecții care au vândut măști contrafăcute Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara
10 percheziții și 6 mandate de aducere pentru suspecții care au vândut măști contrafăcute Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara

 Polițiștii au făcut, luni dimineața, zece percheziții în București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, după ce, măști contrafăcute au ajuns într-un spital COVID. 

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice fac zece percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. În cauză se fac cercetări pentru înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute, potrivit Poliției Române.

Potrivit informațiilor Digi24, măștile au ajuns la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, de unde au fost prezentate la un moment dat imagini cu aceste produse al căror filtru cădea.

Presa locală a scris că filtrele acestor măști considerate ca fiind cele mai bune aveau probleme, astfel că medicii erau expuși pericolului de infectare.

După perchezițiile de luni, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, suspecții urmând să fie duși la poliție pentru audieri. 

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică. La acțiune participă polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mandate aducere suspecti masti contrafacute perchezitii politia spital covid vandute spital victor babes timisoara
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes