15 mai ZIUA RELAXĂRII – Marcel Vela anunță că putem părăsi localitatea fără limită și fără declarație

Ministrul Marcel Vela a anunțat, miercuri seara, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe pagina personală de Facebook, că măsurile de relaxare se vor lua “în etape inverse celor luate începând cu luna februarie”. Prima etapa va fi pe 15 mai a doua etapă va avea loc după evaluarea rezultatelor, la 14 zile după prima relaxare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că după 15 mai ZIUA RELAXĂRII oamenii vor putea ieși din localitate, ”fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ”, și nu vor mai avea nevoie să completeze declarații pe propria răspundere.

”Am decis. Puteţi părăsi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. “Puteţi merge din 15 mai unde doriţi evident, respectând regulile. Nu este impusa o limita, pentru ca era foarte dificil de impus limite in aceste zone metropolitane si in consecinta nu va exista o limita teritorial-administrativa in cadrul careia sa va puteti deplasa sau sa nu va puteti deplasa”, a răspuns Vela la întrebarea ”Prin părăsirea localităţii se înţelege limita de muncipiu sau cea de judeţ?”

La întrebarea cu privire la scoaterea municipului Suceava din carantină, ministrul a precizat că decizia va fi luată de epidemiologi.

El i-a răspuns unui bărbat că poate merge ”la iarba verde” în afara localității, cu respectarea regulilor de distanțare.

Răspunzând unei alte întrebări, ministrul a spus ca după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declarațiilor pe proprie răspundere, pentru că se așteapta la o ”responsabilitate la fel ca și până acum din partea cetățenilor”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

15 mai15mai relaxarecum putem parasi localitateaziua relaxarii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes