160 de mineri, blocați în minele de uraniu Crucea şi Botuşana. Oamenii protestează pentru că nu și-au luat salariile de două luni – FOTO

160 de mineri, blocați în minele de uraniu Crucea şi Botuşana. Oamenii protestează pentru că nu și-au luat salariile de două luni - FOTO
160 de mineri, blocați în minele de uraniu Crucea şi Botuşana. Oamenii protestează pentru că nu și-au luat salariile de două luni - FOTO

Aproximativ 160 de mineri de la exploatările de uraniu de la Crucea şi Botuşana, din judeţul Suceava, s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni. 

Prefectul judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat, pentru News.ro, că în cursul zilei de joi vor avea loc negocieri la Bucureşti între sindicate şi reprezentanţii Companiei Naţionale a Uraniului şi că speră în rezolvarea situaţiei.

Protestul spontan al minerilor de la exploatările sucevene Crucea şi Botuşana a început miercuri dimineaţă, iar după-amiază aproximativ 160 de mineri au decis să se blocheze în interiorul minelor.

Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni, dar şi că nu li s-a livrat nici suplimentul alimentar la care aveau dreptul, în valoare de 30 de lei pe zi.

Prefectul judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat pentru News.ro că aşteaptă rezultatul negocierilor pe care liderii sindicali ai minerilor suceveni le poartă, joi, la Bucureşti, cu reprezentanţii Companiei Naţionale a Uraniului.

“Ştiu că sunt negocieri la Bucureşti şi sper ca situaţia să se rezolve chiar azi (joi – n.r.). Totul ţine şi de Ministerul Energiei, care are în subordine Compania Naţională a Uraniului. Eu sper că vom primi veşti bune, iar minerii să înceteze în scurt timp protestul”, a spus prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu.

El a afirmat că, pe durata acţiunii de protest a minerilor, un echipaj medical va sta în permanenţă în zonă şi va interveni dacă va fi necesar.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

160 mineri blocati subteran botusana crucea mine uraniu nu si au primit salariile
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes