Sanatate

26 de cadre medicale, infectate cu Covid-19 de un singur pacient, la Sf. Pantelimon din București

Situație dificilă la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală, unde 26 de cadre medicale au contractat virusul SARS-CoV-2 și se află în izolare la domiciliu.

Au fost diagnosticați cu noul COVID-19 un medic, asistenți și brancardieri, după ce au contractat boala de la un pacient. Pacientul avusese două teste consecutive de COVID-19 cu rezultate negative, însă cel de-al treilea a indicat infectarea cu SARS-CoV-2.

Cadrele medicale se află în izolare la domiciliu, unele primind deja tratament.

„Cadrele medicale nu sunt cu o formă (a bolii – n.r.) care să necesite internarea, sunt asimptomatici majoritatea. Au fost consultați de infecționist, sunt acasă în izolare, cei care au nevoie de tratament stau pe tratament, cei care nu au nevoie stau în izolare acasă”, a explicat managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, chirurgul Dragoș Davițoiu.

De asemenea, acesta a declarat că spitalul nu va fi închis din cauza focarului.

„Noi nu avem cum să închidem spitalul, trebuie să asigurăm urgența. E spital de urgență mare, 200 de persoane intră pe zi în urgențe. Situația acum e la fel ca orice altă zi de lucru. Terapia intensivă nu are niciun caz nici în rândul personalului, nici în rândul pacienților, funcționăm în continuare. (…) Deci secțiile nu sunt închise, am sistat internările. Pe secție sunt pacienți și în continuare au nevoie de îngrijiri (…). Sperăm ca până luni, marți să redeschidem secția pentru internări noi”, a mai explicat managerul spitalului pentru psnews.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Novavax vrea să-și autorizeze vaccinul anti-COVID în Marea Britanie și SUA

Daniela Arnăutu

De ce nu fac medicii de familie progrămări pentru vaccinare? Explicația oficială a refuzului, dată de Federația Națională

Gloria Pascu

Doctor Musta se plânge de avalanșa cazurilor de coronavirus: “De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecţiei”

Daniela Arnăutu

Beatrice Mahler crede că valul 3 a început și în România: Pacienții de la ATI sunt mai tineri decât cei de anul trecut

Gloria Pascu

2.096 cazuri noi de COVID și 53 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

Daniela Arnăutu

Gheorghiţă: Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din martie. Se poate înscrie oricine

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »