30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. Ciucă: Este nevoie, în continuare, de conses politic pentru a duce la îndeplinire obiectivele coaliției

30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România
30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

Cu ocazia participării premierului Nicolae Ciucă la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, acesta a susținut că este nevoie, în continuare, de conses politic pentru a duce la îndeplinire obiectivele coaliției de guvernare.

Premierul a reiterat, de asemenea, că ritmul de implementare a programului de guvernare și a reformelor trebuie menținut și după rocada de la guvernare, pentru a asigura dezvoltarea României.

Premierul Nicolae Ciucă a amintit că în foarte scurtă vreme se va finaliza proiectul coaliției de guvernare PSD – PNL. A mai afirmat că în mandatul de premier al lui Marcel Ciolacu va urma ceea ce nimeni nu se aștepta să se întâmple la momentul încheierii acordului de coaliție.

„Iată-ne ajunşi la sfârşit de etapă şi urmează cea de-a doua în care vom realiza ceea ce nimeni nu se aştepta cu mai bine de peste un an şi jumătate în urmă: (…) menţinerea acordului politic, asigurarea stabilităţii coaliţiei, asigurarea stabilităţii şi a majorităţii în Parlament, astfel încât să avem certitudinea că aceste programe pe care noi le-am asumat, fie că vorbim de programul guvernamental, fie că vorbim de programul naţional de redresare şi rezilienţă, asumat prin fonduri europene, ce presupune de la sine un amplu program de reforme, să se realizeze”, a declarat Nicolae Ciucă.

Participând la acest eveniment, dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, liderul PNL a scos în evidență importanța menţinerii unei majorităţi parlamentare stabile care să aigure adoptarea legislaţiei aferente implementării angajamentelor asumate prin PNRR.

„Domnul preşedinte Marcel Ciolacu a făcut referire, mai devreme, la sceptici. Eu nu am să fac referire la sceptici, ci aş dori să fac referire la toţi cei care vor să înţeleagă faptul că fără o majoritate parlamentară solidă nu am fi reuşit să parcurgem dezbaterea şi analiza parlamentară pe proiectele de lege care au asigurat liniile de reformă asumate de România prin PNRR. Şi de aici încolo avem nevoie de această majoritate, avem nevoie de acelaşi ritm şi aceeaşi dinamică în actul guvernamental, în aprobarea proiectelor de legi în Parlament, pentru că doar aşa ne putem asigura absorbţia de fonduri europene pe toate liniile de finanţare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciuca aniversare infiintare cuniune consilii judetene
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes