Turcan: Bugetul a fost adoptat, dar nu ne aşteptăm la vreo schimbare majoră pentru români

Raluca Turcan susține că singurul lucru bun din acest buget, majorarea alocaţiilor pentru copii impusă de PNL, în pofida opoziţiei PSD-ALDE. Bugetul a fost adoptat şi nu putem spune că ne aşteptăm la vreo schimbare majoră pentru români.

“Singurul lucru bun din acest buget adoptat atât de târziu este reprezentat de majorarea alocaţiilor pentru copii pe care a impus-o Partidul Naţional Liberal, în ciuda opoziţiei inexplicabile a parlamentarilor PSD-ADLE. Este păcat că majoritatea PSD – ALDE nu a tratat cu maximă seriozitate amendamentele propuse de opoziţie, în special cele care privesc îmbunătăţirea serviciilor de sănătate, generalizarea unor programe naţionale pentru copiii – After-School şi Masă la Şcoală – precum şi deblocarea unor proiecte de autostrăzi, pe care oamenii le aşteaptă de ani buni”, afirmă Turcan, adăugând şi o imagine care parodiază anunţul prin care PSD îşi aroga meritul pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

Citește și:

[relink id=”2841″]

[relink id=”3035″]

A cui este vina

“Spitalele vor continua să se scalde în mizerie şi microbi şi să fie locuri periculoase pentru pacienţi; Banii pentru medicamente se vor termina iarăşi înainte de finalul anului; Şcolile vor fi condamnate la improvizaţii şi lipsuri; Cele peste 3000 de autorităţi locale din ţară trec direct în subordinea lui Vâlcov, printr-un control total al bugetelor locale; Autostrăzile şi marile spitale regionale nu mai sunt nici măcar promisiuni scrise pe hârtie”, mai zice ea.

“Dacă bugetul a fost trimis de Guvern în această formă improvizată, chiar şi cu 3 luni de întârziere, majoritatea PSD-ALDE nu a avut nicio intenţie să corecteze prin buget marile probleme pe care le are România”, iar “dacă acest buget are probleme de legalitate şi constituţionalitate, vina este exclusiv a parlamentarilor PSD-ALDE”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

buget turcan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes