Magazin

4 octombrie – Azi este Ziua internaţională a animalelor. Premieră în România

4 octombrie - Azi este Ziua internaţională a animalelor. Premieră în România
4 octombrie - Azi este Ziua internaţională a animalelor. Premieră în România

Ziua internaţională a animalelor – World Animal Day – este sărbătorită, anual, la 4 octombrie. Este marcată în majoritatea ţărilor din lume cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice, notează worldanimalday.org.uk

Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă şi relevantă cu cât experţii în biodiversitate şi protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor. De exemplu, experţii World Wide Fund for Nature (WWF) au atras atenţia în septembrie 2020 că peste două treimi din populaţiile de animale sălbatice au dispărut în mai puţin de 50 de ani, în principal din cauza activităţilor umane.

Mai mult, potrivit raportului ştiinţific intitulat ”Living Planet Index” realizat de WWF, dispariţia continuă a habitatelor naturale ale vieţuitoarelor sălbatice creşte riscul de pandemii viitoare, deoarece favorizează contactul din ce în ce mai frecvent dintre oameni şi animale.

Naturalistul britanic David Attenborough, în vârstă de 94 de ani, a lansat, tot la 30 septembrie 2020, un apel din partea unor grupuri de protejare a mediului pentru ca lumea să investească 500 de miliarde de dolari anual pentru a opri distrugerea naturii, avertizând că viitorul planetei este în „mare pericol”.

Premieră în România

Ediţia din 2020 a Zilei internaţionale a animalelor marchează, în România, o premieră. Pe 4 octombrie 2020, este inaugurat, în Popeşti-Leordeni, primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân.

Evenimentul reprezintă începutul unei campanii organizate de Animal Society, în parteneriat cu VIER PFOTEN şi Fundaţia Speranţa, intitulată „Mesagerii Speranţei”, ce are drept obiectiv promovarea adopţiilor de câini din adăpostul Speranţa.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Un aisberg uriaș, de mărimea Parisului sau Londrei, se desprinde din Antarctica

Daniela Arnăutu

Descoperire excepţională în Pompei a unui fastuos car ceremonial roman

Mircea Furdu

Horoscop RUNE cu Mihai Voropchievici pentru săptămâna 1 – 7 martie 2021

Mihnea Tudor

Weekend cu vijelii în toată țara. Vântul va atinge și 90 km/h, iar la munte va ninge

Daniela Arnăutu

Se întoarce FRIGUL! Prognoza meteo anunță lapoviță și ninsori începând de sâmbătă

Gloria Pascu

Etna a iluminat cerul nopţii expulzând lavă la o înălţime amețitoare – VIDEO

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »