Sanatate

66 de reacţii adverse din numărul total de vaccinări în România

Vaccinare anti Covid 19
Vaccinare anti Covid 19

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat alte 16.945 de cadre medicale, numărul total ajungând la 58.554. S-au înregistrat 66 de reacţii comune şi minore, 28 fiind reacţii la locul injectării.

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că, până miercuri la ora 17.00, au fost vacinate alte 16.945 de cadre medicale, numărul total ajungând la 58.554.

”Număr de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) – 66 reacţii comune şi minore, dintre care: 28 reacţii de tip local, 38 reacţii generale. Menţionăm că alte 2 reacţii sunt în curs de investigare”, a transmis Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa citată a precizat că, de la debutul vaccinării, s-au înregistrat în total 202 reacţii comune şi minore, dintre care: 92 reacţii locale cu durere la locul injectării, 110 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

”Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, au mai transmis autorităţile.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Alertă! Ministerul Sănătății anunță că 9 din 10 contacți ai unuia dintre pacienții infectați cu noua tulpină COVID sunt pozitivi. Pacientul lucrează la o școală din Capitală

Daniela Arnăutu

Doctorul Musta dezvăluie care este singura contraindicație a vaccinului anti-COVID

Daniela Arnăutu

Peste 740.000 de persoane s-au programat la vaccinare

Saghin Cristian

Există o diferenţă între numărul de doze disponibile şi numărul de persoane programate. Câte persoane vor putea face și a doua doză de vaccin?

Gloria Pascu

Rafila, despre COVID:„Eu cred că circa 20% dintre români au trecut deja prin infecție”

Daniela Arnăutu

Arafat e circumspect, cu privire la relaxarea măsurilor: Dacă începe să crească din nou incidenţa în Bucureşti, măsura poate fi inversată

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »