73 de noi cabinete de vaccinare pentru imunizări cu serul Moderna! Iată distribuția lor în teritoriu

73 de noi cabinete de vaccinare pentru imunizări cu serul Moderna! Iată distribuția lor în teritoriu
73 de noi cabinete de vaccinare pentru imunizări cu serul Moderna! Iată distribuția lor în teritoriu

Alte 73 de cabinete noi au devenit operaţionale, începând de miercuri, pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Procesul de vaccinare va începe din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane. 

 

Distribuţia celor 73 de fluxuri la nivel naţional se va face în 24 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti, astfel: Arad (5), Argeş (3), Bacău (4), Bihor (3), Bistriţa-Năsăud (3), Botoşani (3), Braşov (2), Caraş-Severin (2), Constanţa (4), Covasna (1), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Ilfov (4), Neamţ (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timiş (5), Tulcea (1), Vrancea (3) şi în municipiul Bucureşti (5).  

Acestea funcţionează atât în centrele de vaccinare deja existente, cât şi în alte locaţii identificate de către autorităţile locale/judeţene.    

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la  acelaşi domiciliu cu acestea.   

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.  

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

73 centre noi vaccinare covid centre noi vaccinare covid
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes