International

9 mai Ziua Europei în plină pandemie. Statele Uniunii Europene, o singură cerință

Liderii celor trei instituţii ale UE – Parlamentul, Consiliul şi Comisia alături de șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre al Uniunii Europene, inclusiv președintele Iohannis, au transmis, sâmbătă, pe Twitter, un mesaj video, de aproape şase minute, cu ocazia Zilei Europei.

Iniţiativa mesajului este fără precedent, în timp ce manifestaţiile publice sunt limitate din cauza măsurilor sanitare de combatere a coronavirusului.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declară că „obiectivul nostru este ca Europa să iasă întărită din pandemie şi din criza COVID-19”. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îndeamnă „să îndrăznim să ne reinventăm, să ne unim, să gândim şi să acţionăm pentru viitor. Acesta este spiritul european de care avem nevoie şi azi”. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cere guvernelor şi instituţiilor curaj şi ambiţie, „singurul mod în care putem recâştiga încrederea cetăţenilor.

De obicei, de 9 mai, instituţiile europene sunt deschise publicului. Anul acesta, tradiţia nu a putut fi respectată din cauza epidemiei.

În 2020 se împlinesc 70 de ani de la declaraţia lui Robert Schuman, considerată textul fundamental al construcţiei europene, şi 25 de ani de la aderarea la Uniunea Europeană a Austriei, Finlandei şi Suediei.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Dreptul de a te deconecta digital ar putea deveni realitate. Munca la distanță, reglementată în Uniunea Europeană

Mihnea Tudor

Incendiu în India, la Serum Institute, unde se produce vaccinul AstraZeneca

Mihnea Tudor

Șapte morți după vaccinare, într-un cămin de bătrâni din Germania

Ionel Lăcătuș

Atentat sinucigaş la Bagdad » Cel puţin 13 morţi şi 30 de răniţi – VIDEO

Mihnea Tudor

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 în SUA depăşeşte bilanţul americanilor ucişi în al Doilea Război Mondial

Mihnea Tudor

Joe Biden a propus o reformă a legii imigraţiei şi a semnat în prima zi mai multe ordine executive decât Obama sau Trump în două săptămâni

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »