A apărut DOOM3 – Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române, acum și online

A apărut DOOM3 - Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române, acum și online
A apărut DOOM3 - Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române, acum și online

A apărut ediţia a treia a Dicţionarului Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române – DOOM3 – al Academiei Române, care poate fi comandat online, la preţul de 83,85 de lei. DOOM3 a apărut la editura Univers Enciclopedic.

Academia Română a încredinţat Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” responsabilitate actualizării normelor limbii române, pe care Secţia de specialitate le-a avizat, iar instituţiile publice au obligaţia legală de a le aplica.

Volumul de 1.152 de pagini, este o ediţie nouă, integral verificată şi substanţial îmbogăţită, a DOOM2 (2005), totalizând cca 64.500 de cuvinte, dintre care aproximativ 3.600 sunt nou introduse. „Afterschool”, „breaking news” şi „all-inclusive” se numără printre noile cuvinte incluse în ediţia a III-a a Dicţionarului Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române (DOOM).

Ediţia a treia urmează în linii mari opţiunile studiilor tradiţionale privitoare la limba română, însă cu modernizările reflectate în învăţământ.

Normele de bază nu au fost modificate, dar s-au făcut peste 3.000 de recomandări punctuale noi, care ţin seama de dinamica limbii şi a societăţii, de sugestiile şi observaţiile privind DOOM2, de raporturile dintre normă şi uz.

Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române este destinat tuturor celor interesaţi să scrie şi să vorbească corect româneşte. Consultarea şi respectarea DOOM3 sunt în măsură să contribuie la îmbunătăţirea utilizării limbii române, se arată pe site-ul editurii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a aparut doom 3dictionarul ortografic ortoepic si morfologic al limbii romanedoom 3
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes