A crescut bilanţul victimelor atacurilor cu rachetă şi drone care au vizat luni infrastructuri cruciale în trei regiuni din Ucraina

Opt persoane au fost ucise în atacuri vizând instalaţii energetice în mai multe regiuni ucrainene, inclusiv patru la Kiev, la o săptămână după un val de atacuri masive în Ucraina, relatează AFP.

Inamicul ”acţionează şiret, ucide civili, bombardează locuinţe, infrastructuri”, a acuzat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe reţeaua de socializare Telegram, după aceste atacuri.

”Între (persoanele ucise) se află o tânără familie care aştepta un copil”, a deplâns el.

Mai multe atacuri ruse au vizat infrastructuri cruciale în trei regiuni ucrainene, inclusiv în capitală şi au lăsat ”sute de localităţi” fără curent, a anunţat premierul ucrainean Denîs Şmîhal.

Armata rusă a anunţat că şi-a atins toate ţintele în Ucraina, în urma atacurilor sângeroase care au vizat infrastructuri cruciale în trei regiuni din Ucraina şi au cauzat întreruperi ale electricităţii.

”Forţele armate ruse au continuat să efectueze atacuri aeriene şi maritime cu rază lungă de acţiune, cu arme de înaltă precizie, împotriva unor instalaţii de comandament militar şi sisteme energetice în Ucraina. Toate instalaţiile ţintite au fost atinse”, a anunţat într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac kievatac rachetebilant ucraina
redactia

Alte stiri de interes