A fost identificată și reținută persoana care i-a trimis amenințări cu moartea Maiei Morgenstern

A fost identificată persoana care i-a trimis amenințări cu moartea Maiei Morgenstern
A fost identificată persoana care i-a trimis amenințări cu moartea Maiei Morgenstern

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului în România îi cere procurorului general Gabriela Scutea să acţioneze cu celeritate pentru a-i identifica și aduce în fața justiției pe cei care au amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, care este evreică.

Direcția de Investigații Criminale a Poliției a început urmărirea penală în acest caz, iar dosarul a fost preluat de procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.

La scurt timp, luni dimineață, deputatul Silviu Vexler, președintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, anunță pe contul său de Facebook că persoana care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost identificată.

 Reamintim că actrița a primit pe email ul Teatrului Evreiesc de  Stat,  la care aceasta este manager, un mesaj antisemit de amenințare cu moartea, semnat „Din partea AUR”.

Persoana care a trimis mesaje de ameninţate pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc de Stat, a fost reţinută. Cazul va fi instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că persoana care ar fi trimis mesajul care conţine ameninţări cu moartea către Teatrul Evreiesc de Stat a fost reţinută pentru 24 de ore.

Totodată, cazul a fost declinat către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fiind investigate infracţiuni de ameninţare. Suspectul în cazul mesajului de ameninţare cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern, mesaj trimis pe adresa de e-mail a Teatrului Evreiesc de Stat sub semnătura “din partea partidului AUR”, a fost reţinut pentru 24 de ore, într-un dosar care vizează infracţiunea de ameninţare, anunţă, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă de Direcţia de Investigaţii Criminale. Procurorii acestei unităţi de parchet precizează că, luni, procurorul de caz a emis o ordonanţă prin care a dispus declinarea de soluţionare a cauzei către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

“La data de 20.03.2021 suspectul a trimis de pe adresa e e-mail un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, au reţinut procurorii în ordonanţă.

De asemenea, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reclamat, sâmbătă seară, “înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi a transmis întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern.

Liderul formațiunii, George Simion, a transmis că se dezice și condamnă atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului.

Mai mulți politicieni și persoane publice din România au condamnat atacul antisemit împotriva Maiei Morgenstern.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenintari moartea identificat expeditorul mailuri amenintare Morgenstern Maia Morgenstern
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes