Ce mai citim pe net

A fost o luptă cum nu am trăit niciodată! Medic clujean: ”COVID-ul ne-a îngenuncheat”

Dr. Cosmina Magdău, medic la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, a reacționat pe pagina personală de Facebook față de situația din România, în contextul pandemiei de coronavirus. Medicul ”de pe covid” a evidențiat „epuizarea totală a celor din linia întâi”, precizând că „ne-a îngenuncheat COVID-ul”.

Covid-ul ne-a îngenuncheat

Iată mesajul integral postat de Dr. Cosmina Magdău:

„Au spus-o alții, mai umblați decât mine, pe vremurile astea de criză: „covid-ul ne-a îngenuncheat!”.

Pe noi și pe alții cu muuult mai buni! În sistem de sănătate, în locuri în spitale, în educația populației! În toate cu mult mai buni! Dar îngenunchiați și ei! Iar acum, epuizarea totală a tuturor celor „din linia întâi”, celor ce n-au avut concediu, nici zile libere, și nici prea multe vorbe bune în vreun ziar sau vreo rețea de socializare, ne fac să ne îndoim nu doar de existența divină, ci chiar de existenta vreunui sens al acestei lupte!

Și totuși… Totul a început chiar la schimbul de ture. Un pacient desatura sever, deși era pe HFOT dat la maximum! Apoi a intrat în stop! Au rămas toți din tura cealaltă, 4 ore peste programul lor (atât cât a durat resuscitarea) și am ajuns și eu, și toți din tura mea! Doctori, asistenți, infirmieri! Anestezistul sosise deja la caz. Toți, în costumele albe, măști, viziere! I-am admirat doar o clipă, alunecând unii pe lângă alții, într-o agitație mai mult sau mai puțin controlată, dar extrem de dedicați! Aproape că nu-mi venea să cred că sunt ai mei, echipa mea! Cei „de pe covid”!

A fost o luptă cum nu am trăit niciodată, chiar cred că nu! Nu am resuscitat nicicând atâtea stopuri, patru, nici în condiții normale! (Și am resuscitat, reușit sau nu, de… câteva ori!). Dar a fost mai mult decât atât: o anumită „conexiune” între ei… Au fost fascinanți! Toți! Pe unii nici nu îi cunosc bine, sunt angajați noi! Nu toți au fost pregătiți pentru așa ceva, însă făceau asta cu un anumit devotament care îmi confirmă ce știam deja: faptul că nu oricine vine aici! Trebuie să ai ceva (o doagă lipsă!! sau una în plus) ca să „te ceri” pe Covid! O anumită tipologie psihologică… (și să nu o faci pentru „sporul/stimulentul de Covid”)!

Ce pot spune mai mult? Evenimentul de aseară m-a „revigorat” când credeam că nu mai pot! Mi-a dat speranța că voi ieși, vie, din aceste vremuri și din cele ce vor să vină!”, scrie pe Facebook, dr. Cosmina Magdău.

Alte știri de interes

Eugen Tomac, vehement: Nu mai umblați cu PSD-ul vopsit, că nu ține!

Saghin Cristian

Războiul pe ciolan, faza pe medici celebri. Titus Dobre: PSD, cea mai ipocrită mutare de forțe

Mihnea Tudor

USR, după motivarea CCR: Motivul este ridicol. Au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanţare

Saghin Cristian

Eugen Tomac cere introducerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Camerei a proiectului de lege referitor la reducerea numărului de parlamentari la 300

Saghin Cristian

Florin Cîţu, reacţie la proiectul lui Daniel Zamfir: Marcel Ciolacu foloseşte hamsterul lui Dragnea şi face o lege doar pentru mine

Saghin Cristian

Mihai Goțiu, pe poziție neeligibilă la Senat, în Cluj. Mesajul său alături de istoria unei bătălii în care nu i s-au dat șanse

Saghin Cristian

Iulian Fota: Politica externă și cea de securitate au redevenit naționale

Mihnea Tudor

Băsescu: În goana după voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Cere măsuri imediate anti-coronavirus, altfel vom avea un ”sistem medical în colaps”

Mihnea Tudor

”Divorț” de răsunet în Pro România: Un fost ministru de finanțe îl părăsește pe Victor Ponta

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »