A luat foc fabrica de hârtie din Dej! 6 autospeciale luptă să stingă incendiul

A luat foc fabrica de hârtie din Dej! 6 autospeciale luptă să stingă incendiul
A luat foc fabrica de hârtie din Dej! 6 autospeciale luptă să stingă incendiul

Un incendiu de amploare a izbucnit, joi după-amiază, la o hală a fabricii de hârtie din Dej, judeţul Cluj, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările. Până în prezent, şase persoane cu suspiciuni de intoxicaţie cu fum sau arsuri uşoare au fost consultate de echipajul SMURD aflat acolo, fără a avea nevoie să fie transportate la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, pompierii au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală a fabricii de hârtie din Dej. Acolo au fost trimise iniţial trei autospeciale cu apă şi spumă, care au sunt suplimentate cu două autospeciale şi o platformă pentru intervenţii de la înălţimi.

Incendiul era de mare amploare, dar pompierii au reuşit să limiteze extinderea focului.

Ulterior, flăcările au fost stinse şi se lucrează pentru desfacerea panourilor şi stingerea focarelor mocnite.

“La faţa locului a fost prezent şi un echipaj SMURD, care, până acum, a consultat şase persoane cu suspiciuni de intoxicaţie cu fum sau arsuri uşoare. Niciuna dintre acestea nu a necesitat transport la spital sau investigaţii suplimentare”, au precizat reprezentanţii ISU Cluj.

Pozitia oficiala din partea Pehart

În cursul zilei de ieri, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Șase dintre colegii noștri au avut nevoie să fie evaluați de către echipajele de urgență care au fost prezente la fața locului, conform cu procedura; nu au necesitat alte îngrijiri medicale. Le mulțumim încă o dată echipajelor de pompieri care au stins incendiul. Daunele sunt exclusiv de natură materială. Doar una dintre mașinile de produs hârtie tissue este afectată, dar celelalte mașini și liniile de converting funcționează în parametri normali. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată și am început deja procesul de reconstrucție. Compania își va desfășura activitatea în mod obișnuit. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu fabrica hartie dej judetul cluj pompieri intervin 6 autorspeciale
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes