A luat foc un depozit de deșeuri din București. În interior se află butelii şi recipiente sub presiune – FOTO

A luat foc un depozit de deșeuri din București. În interior se află butelii şi recipiente sub presiune
A luat foc un depozit de deșeuri din București. În interior se află butelii şi recipiente sub presiune

Pompierii bucureşteni intervin, sâmbătă după amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un depozit de deşeuri şi a cuprins o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Primele date arată că este vorba despre o clădire care are parter şi etaj în care se află butelii şi alte recipiente sub presiune.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, incendiul a izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor din strada Bârsăneşti.

„Ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi. În interior se găsesc butelii si alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă, din exterior” transmit oficialii ISU.

La locul incendiului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două autoscări, şi o ambulanţă SMURD.

Nu sunt persoane rănite.

La REMAT-ul din Sectorul 6, de pe strada Bârsănești, a ajuns și șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu. Acesta a precizat, într-o postare pe Facebook: “Este incredibil cum astfel de depozite încă funcționează legal în București, între blocuri, la 2 metri distanță, cu deșeuri periculoase. E clar că nu doar fumul miroase greu, ci și modul în care sunt autorizate aceste depozite, între blocuri. Ziua Mediului ne aduce evenimente care ne arată clar că trebuie să reconsiderăm legislația și interpretarea acesteia, atît din partea agenților comerciali, cât si din partea autorităților”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bucurestidepozit deseuriin interior sunt buteliiincendiu depozit deseuri bucurestirecipiente sub presiune
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes