A mers cu SPATELE pe autostradă! Un șofer de camion a fost amendat şi a rămas pe loc fără permis de conducere

Şoferul unei autoutilitare care a făcut o manevră de mers înapoi pe autostrada A1 Turda-Sebeş a fost amendat de poliţişti cu suma de 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 120 de zile.

Poliţiştii au fost sesizaţi în privinţa manevrei şoferului de autoutilitară, iar în urma cercetărilor l-au depistat.

”La data de 10 martie 2023, în urma unei sesizări privind faptul că şoferul unei autoutilitare ar fi efectuat o manevră de mers înapoi pe Autostrada A1 Turda – Sebeş, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au efectuat verificări, în vederea identificării acestuia. Din cercetări a rezultat că autoutilitara ar fi fost condusă de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bucureşti”, a transmis IPJ Alba, sâmbătă.

Bărbatul aflat la volanul autoutilitarei a fost amendat şi i-a fost reţinut permisiul de conducere.  

”Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 1.305 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar, complementar, a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile”, a precizat IPJ Alba.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia că, în astfel de situaţii, măsura suspendării permisului de conducere are aplicabilitate imediată, iar conducătorul auto nu are posibilitatea să solicite reducerea perioadei de suspendare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cu spatele pe autostrada fara permis turda sebes
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes