A murit Alexandru Arșinel, la ATI a Spitalului Universitar

Alexandru Arșinel a murit
Alexandru Arșinel a murit

Alexandru Arșinel a murit, au confirmat medicii de la Spitalul Universitar de Urgență. Arsinel a murit la sectia ATI de la Spitalul Universitar. Actorul nostru avea 83 de ani.

Medicii de la SUU au confirmat: ”În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe.
Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.
Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească.”

Actor de teatru și film, sărbătoritul acestei zile ne-a inspirat și ne-a adus zâmbetul pe buze în nenumărate emisiuni de divertisment (radio și TV), dar mai ales pe scenele teatrului românesc, rămânând mereu aproape de inimile românilor din țară și din Diaspora.

Fiul lui Alexandru Arșinel, Bogdan, a confirmat decesul. Marele actor se confrunta cu probleme cardiace, motiv pentru care a fost internat la Terapie Intensivă.

Problemele de sănătate ale lui Alexandru Arșinel s-au ținut lanț în ultimii ani. După ce actorul a avut Covid și a trecut printr-o intervenție chirugicală la inimă, unde i s-a montat un stenț, acesta a suferit și o atrofiere a musculaturii, care nu-I mai permitea să se poată deplasa în picioare, ci într-un scaun cu rotile.

Din acest motiv, el a ajuns mai întâi la un azil de lux al Ministerului de Interne, ce funcționează de fapt ca o clinică pentru tratarea unor probleme locomotorii, unde a fost în permanență supravegheat și sub tratament.

„A fost dus la Spitalul Universitar, unde se află la ATI, direct de la Fundeni, și nu acasă, cum era stabilit inițial, după ce au intervenit complicații și la plămâni, din cauza unor infecții spitalicești mai vechi.

Familia a făcut tot ce se putea, pentru ca acele escare de la călcâie să nu se extindă, să nu dea în septicemie, motiv pentru care a fost internat pe secția de Chirugie Plastică.

Din cauza problemelor cu plămânii, a fost ventilat mecanic, iar medicația și hrana i se administrează prin intermediul perfuziilor.

Medicii de la Universitar îi cunosc tot istoricul, pentru că a mai fost internat aici. Și tot aici i s-au făcut cam toate investigațiile medicale.

Alexandru Arșinel a avut ultima sa apariție în public în luna iunie, când a primit o distincție importantă din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de care s–a bucurat foarte tare. În timpul ceremoniei, actorul a stat tot timpul pe scaun.

În luna decembrie a anului trecut, Arșinel a încercat să urce pe scenă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde publicul îl aștepta, dar nu a putut întrucât s-a simțit foarte rău în acel moment.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, pe 4 iunie 1939, conform site-ului Teatrului de Revistă Constantin Tănase. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962 și i-a avut colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestuia. Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul „Oceanul” de Al. Steiu, în regia lui Cristina Munteanu, a fost Maiorul în „Jocul de-a vacanţa” de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Paxino, Fabian în „A 12-a noapte” de William Shakespeare, în regia lui Eugen Mercus şi Titta Nane în piesa „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, în regia lui Mihai Reicu. La Teatrul Naţional din Bucureşti a putut fi văzut interpretând rolul lui Prisâpkim în spectacolul „Ploşniţa” de V. Maiacovski.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit arsinelalexandru arsinel a muritarsinelarsinel a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes