A murit cel mai bătrân cioban, Moș Ștefan, veteran de război

Ștefan Gros, cel mai cunoscut cioban, s-a stins din viață, în urma unui accident stupid. Cunoscut pentru jovialitatea sa, la cei 102 ani, și vorbele pline cu tâlc, Moș Ștefan a murit fără a fi bolnav, fără a fi contactat temutul coronavirus.

Dimitrie Ivașco, starețul schitului Straja, a povestit cum s-a petrecut accidentulîn urmacăruia a murit Moș Ștefan: ”Am aflat aseară, de la Ctitorul Schitului Straja, o veste tristă, nea Ștefan a murit, a trecut din lumea aceasta. Nu pentru că era bătrân, deși avea 102 ani, nici pentru că era bolnav, în această perioadă a îmbolnăvirilor de tot felul, ci dintr-un accident stupid. Am înțeles că un tractor de la stână, undeva prin jud. Arad, unde în ultimul timp îl ajuta pe fiul dânsului la oi, a dat cu spatele peste dumnealui fără să îl observe. Acolo i-a fost scris să moară. Toți murim în lumea asta, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul, toți după cum ne este rânduit de Bunul Dumnezeu, Creatorul nostru minunat. Totul este sub Pronia Lui Cerească. Să fim oameni buni, ca nea Ștefan, să fim oameni curajoși și credincioși ca nea Ștefan. Veșnica să-i fie pomenirea! L-am spovedit și împărtășit cândva pe nea Ștefan la Schitul Straja. Om bun. Pâinea lui Dumnezeu. O să ne fie tare dor de el. Mai era născut și pe 26 octombrie, de Sf. M. Mc. Dimitrie. Am să-l pomenesc toată viața la Proscomidie”.

Moş Ştefan a fost cel mai bătrân angajat cu acte în regulă din România. La 102 ani, bătrânul dintr-un sat hunedorean, veteran de război, a fost înaintat în grad de maior. Nu a avut niciodată o viaţă uşoară şi a muncit de când se ştie. A devenit pensionar cu acte în regulă abia în 2018, la vârsta de 100 de ani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes