Eveniment Recomandate

A murit ÎPS Pimen arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

A murit ÎPS Pimen arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților
A murit ÎPS Pimen arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

ÎPS Pimen a murit după ce a fost infectat cu coronavirus.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 90 de ani, a fost internat pe 20 aprilie la Institutul de Boli Infecțioase ” Matei Balș” din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la ”Matei Balș”, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Vestea că ÎPS Pimen a plecat la Ceruri a îndurerat și a adus multă suferință credincioșilor din Bucovina și nu numai, anunță Trinitas Tv. ”Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!” este mesajul postat pe Facebook.

ÎPS Pimen și-a petrecut ultimii 29 de ani de viață la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Înalt Prea Sfinţitul Pimen Zainea s-a născut la 25 august 1929, primind la botez numele Vasile. Urmează studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1953-1957), iar mai târziu studiază la Universitatea din Köln (1976-1977).

Este uns în monahism la Mănăstirea Neamţ, la 10 martie 1951, sub numele Pimen. A îndeplinit câteva misiuni peste hotare, în cadrul Arhiepiscopiei Misionare Ortodoxe Române din Statele Unite şi Canada (1977) şi la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim (1978-1979).

La 10 ianuarie 1982, arhimandritul Pimen Zainea este ales de către Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. La data de 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Alte știri de interes

Orban: Dacă USR ia vreo decizie de a face o înţelegere cu PSD se sinucide. PSD a ţinut România pe loc

Saghin Cristian

Şeful Statului Major al Apărării testat pozitiv la COVID-19. Ministrul Nicolae Ciucă a intrat în izolare la sediul Ministerului, urmând a fi retestat

Mihnea Tudor

Leul din videoclipul lui Dani Mocanu, găsit și mutat la zoo

Saghin Cristian

Ludovic Orban versus ÎPS Teodosie: Sfatul meu sincer…

Saghin Cristian

Legea care aduce modificări Codului penal, promulgată de Klaus Iohannis

Saghin Cristian

De Ziua Sfântului Andrei, Crucea de pe Caraiman va fi resfințită

Mihnea Tudor

Povestea reală a unui medic vindecat cu greu de Covid: Toate spitalele sunt pline. Despre angajaţii din sistem: Unul câte unul vor cădea

Gloria Pascu

Un bărbat a murit după ce s-a împuşcat, într-un poligon

Mihnea Tudor

Tara nu arde atunci când se piaptana babele, ci atunci când gâștele se îndoapă singure

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »