Eveniment Parlament, președinție

Aberație juridică, marca PSD: Vor să modifice în Parlament hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Augustin Zegrean: Văd ca ei scriu în lege ce vor ei. Deasupra Parlamentului este cerul și Constituția

Augustin Zegrean: Este de neînțeles, este în afară logicii juridice toată povestea asta. Văd că ei scriu în lege ce vor ei, dar deasupra Parlamentului este cerul și Constituția și Constituția trebuie respectată și de către Parlament
Augustin Zegrean: Este de neînțeles, este în afară logicii juridice toată povestea asta. Văd că ei scriu în lege ce vor ei, dar deasupra Parlamentului este cerul și Constituția și Constituția trebuie respectată și de către Parlament

Parlamentul se reunește miercuri în ședință comună a celor două camere pentru a aproba starea de alertă pe teritoriul României și măsurile de prevenire a epidemiei de COVID 19. Parlamentarii PSD din Comisiile Juridice ale Parlamentului au introdus amendamente la hotărârea de Guvern privind starea de alertă, dar acțiunea lor este o încălcare flagrantă a Constituției, după cum susține fostul judecător constituțional Augustin Zegrean.

Amendamentele vor fi votate miercuri în Parlament. Comisiile Juridice sunt controlate de Florin Iordache și Șerban Nicolae.

Parlamentarii juriști au deciși marți seară, în Comusiile de specialitate să amendeze măsurile luate de către Guvern privind aplicarea stării de alertă pe teritoriul României pe o perioada de 30 de zile. La propunerea PSD s-a introdus un amendament prin care securizează posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor. Modificările vizează anexe care fac parte integrantă din Hotărârea de Guvern, ceea ce înseamnă că această este modificată.

”Autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități în condițiile legii”, este amendamentul introdus de PSD.

Augustin Zegrean – fost președinte al CCR

”Este un lucru neobișnuit ceea ce se întâmplă, pentru că în Constituție este vorba de separarea puterilor în stat. Hotărârile se dau pentru executarea legilor. Este prima dată când se întâmplă că o HG să fi supusă aprobării Parlamentului. Nu este în regulă, pentru că HG pot fi atacate în justiție și justiția poate să le anuleze. O hotărâre aprobată de Parlament nu știu cum va putea fi atacată în justiție pentru că un judecător nu poate anula actele Parlamentului.

Este de neînțeles, este în afară logicii juridice toată povestea asta. Văd că ei scriu în lege ce vor ei, dar deasupra Parlamentului este cerul și Constituția și Constituția trebuie respectată și de către Parlament. Ăsta e statul de drept și cel care emite legea o și respectă. Se creează un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern, iar conflictul a fost creat de Parlament prin înscrierea în lege a obligație Guvernului de a supune hotărâre spre aprobarea Parlamentului”, a explicat judecătorul Augustin Zegrean.

Decizia este fără precedent în ultimii 30 de ani, mai scrie hotnews.ro. O hotărâre de Guvern, cea prin care se declară starea de alertă, este modificată printr-o hotărâre a Parlamentului. Totul a fost aranjat de PSD care a introdus mai întâi la legea stării de alertă un articol prin care și-a creat această posibilitate, iar apoi a modificat anexele hotărârii de Guvern în comisiile juridice. Motivul PSD de încălcare flagrantă a Constituției este dorința lor de a-și suda baronii din Sănătate de funcții.

Alte știri de interes

Alertă în Mureș – Fată de 15 ani, răpită pe stradă, de sub ochii unchiului

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis: Sunt convins că vom putea da o altă față sistemului medical românesc

Mihnea Tudor

Un român, răpit de piraţi din Golful Guineei. Celulă de criză în MAE

Mihnea Tudor

Președintele Iohannis, în vizită la Spitalul Universitar de Urgență din București

Mihnea Tudor

Șoferul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a ajuns pe mâna procurorilor

Mihnea Tudor

ÎPS Teodosie, oprit de filtrul de poliție, în drum spre Peștera Sfântului Andrei

Saghin Cristian

Polițist doborât intenționat pe stradă de mașina a unui șofer violent

Saghin Cristian

Moeciu de Sus – Câteva pensiuni au fost mistuite de flăcări

Mihnea Tudor

Milionarul Ioan Niculae are COVID-19. Patronul Astrei, în stare gravă la ATI

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »