Abuzul de BORMAȘINĂ te lasă cu portofelul gol. Amenzi pentru vecinii gălăgioși

Ai vecini gălăgiiși? Arde-i la buzunar! Cei care fac ”abuz” de bormașină sau își deranjează vecinii cu petreceri zgomotoase riscă să primească amenzi în valoare de 6.000 de lei și sute de ore de muncă în folosul comunității.

În plus, pentru cei care recidivează sancțiunile sunt sporite. Legea intră în vigoare începând de duminică, 26 ianuarie 2020.

Așadar, conform noii legi, cei care perturbă liniștea vecinilor cu bormașini sau alte aparate pot primi amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Dacă în decurs de 24 de ore aceștia repetă fapta, pot primi o amendă de 1.500 de lei și 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Nici vecinii zgomotoși nu sunt iertați. Pentru gălăgioși amenda ajunge la 3.000 de lei și 120 de ore de muncă în folosul comunității, dacă fapta se repetă.

Însă, cele mai usturătoare amenzi le primesc chefliii. Aceștia pot primi sancțiuni cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, iar dacă nu se conformează valoarea amenzii se va dubla. Ba mai mult, aceștia vor avea de efectuat până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

abuz de bormasinaamenda bormasinaamenzi galagiebormasinavecin cu bormasina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes