Abuzul în serviciu: ce praguri valorice propun partidele

Abuzul în serviciu: ce praguri valorice propun partidele
Abuzul în serviciu: ce praguri valorice propun partidele

PNL şi USR nu vor prag. PSD şi ALDE încă n-au făcut nicio propunere. Pericolul vine din partea lui Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în mandatul lui Florin Iordache, care a propus o limită de 200.000 de lei, sumă care i-ar veni mănuşă lui Liviu Dragnea.

Comisia parlamentară constituită special pentru a pune în acord deciziile Curţii Constituţionale (CCR) cu legislaţia penală a discutat ieri despre impunerea unui prag valoric pentru acuzaţia de abuz în serviciu. CCR a hotărât că articolul din Codul Penal care incriminează abuzul în serviciu este destul de vag, drept urmare a cerut impunerea unui plafon financiar care să delimiteze sancţiunea penală de cea administrativă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ocolit dezbaterea. Nu numai că n-a fost prezent … Sursă: Abuzul în serviciu: ce praguri valorice propun partidele. Salvarea lui Dragnea ar putea veni de la cel care a gândit OUG 13 | adevarul.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Comisia parlamentaraFlorin IordachePNL si USR nu vor pragpraguri valorice
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes