Accidentul de la Pasajul Unirii – Şoferul de autobuz a virat pe banda greşită cu câteva secunde înainte de accident – presa elenă

Un videoclip realizat dintr-un vehicul aflat în spatele autocarului plin cu cetăţeni greci care s-a lovit de grinda metalică de la Pasajul Unirii din Bucureşti vineri după-amiază, un pasager de 53 de ani pierzându-li viaţa, arată că vehiculul schimbă banda cu câteva secunde înainte de accident, intrând într-o porţiune de drum în care vehiculele peste o anumită înălţime erau interzise, relatează presa elenă.

Şoferul autobuzului ar fi spus autorităţilor române că urma instrucţiunile de traseu din aplicaţia Google Maps. El nu a explicat de ce nu a observat semnul rutier de avertizare, conform ekathimerini.com.

Pasagerii din autobuz au afirmat că şoferul era obosit după un drum lung de la Salonic, la aproximativ 680 de kilometri spre sud-vest.

Un alt şofer condusese autobuzul din oraşul Volos la Salonic, dar nu a rămas. El înlocuise un alt şofer care ar fi trebuit însoţească autobuzul până la Bucureşti, în conformitate cu reglementările care obligau să existe doi şoferi pe rutel lungi.

În spitalele din Bucureşti sunt internate 13 victime ale accidentului. Femeia internată în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca a fost detubată, este conştientă şi a comunicat cu familia. Patru dintre cele 13 victime ale accidentului vor fi externate duminică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accident autobuzsofer autobuzturisti grsi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes