Acţiune a Salvamont Buşteni pentru recuperarea a doi turişti blocaţi pe Valea Cerbului

Salvamontiştii din Buşteni intervin, marţi după-amiază, pentru recuperarea a doi turişti care au rămas blocaţi, din cauza epuizării fizice, pe un traseu din Masivul Bucegi. Cei doi se află de câteva ore pe munte şi au încercat să urce la Vârful Omu.

UPDATE 1, ora 19.00 – Salvatorii au deja contact vizual cu cei doi si in cateva minute vor ajunge la ei…

Conform reprezentanţilor Salvamont Buşteni, apelul din partea celor doi turişti a fost primit marţi după-amiază, iar la ora transmiterii acestei ştiri salvatorii montani au pornit către locul indicat de către cei doi, pe Valea Cerbului.

“Doi tineri, nepregătiţi pentru o zăpadă atât de mare, au rămas blocaţi din cauza epuizării. Aceştia au plecat azi dimineaţă din Buşteni spre Vârful Omu şi după mai multe ore de «luptă» cu zăpada, s-au dat bătuţi şi au sunat după ajutor”, au scris salvamontiştii pe Facebook.

Traseele din Bucegi sunt impracticabile în această perioadă, multe dintre ele fiind acoperite cu zăpadă. În week-end, salvatorii au intervenit pentru recuperarea a şapte turişti francezi care au rămas blocaţi în Bucegi, ei urcând pe munte fără a fi echipaţi corespunzător.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

interventie salvamont salvamont salvamont busteni turisti blocati bucegi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes