Acuzații la adresa AUR, după scandalul din Parlament: ”Nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin”, susține ministrul Energiei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis, marţi, după votul din comisii pentru legea offshore, că proiectul asigură un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a ţării noastre. Ministrul s-a referit şi la scandalul provocat de parlamentarii AUR, arătând că acest partid ”nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României”.

Ministrul Energiei scrie că propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost iniţiată de el alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor şi Varujan Pambuccian, a fost dezbătută astăzi în cadrul comisiilor reunite de Industrii şi Servicii şi Buget Finanţe.

”Le mulţumesc colegilor deputaţi pentru votul pozitiv dat raportului de adoptare al legii, care va intra mâine la votul final. Este un proiect de lege care va debloca investiţiile din Marea Neagră, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost”, spune ministrul, citat de news.ro.

Virgil Popescu arată că ”proiectul asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a ţării noastre”.

Scandal… din nou… cu AUR în prim plan

Ministrul s-a referit şi la incidentul din comisie, când parlamentarii AUR au făcut scandal.

”Din păcate, am constatat cu regret că unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni şi neadevăruri. Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat şi am încredere că românii vor sancţiona asta. Aşa cum au anunţat şi colegii deputaţi liberali, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”.

Popescu spune că ”AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României”.

”Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenţi. Condamnăm violenţa în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanţii companiilor private prezente la dezbateri”, spune Popescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

agenda lui putin aur putin legea offshore scandal aur Virgil Popescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes