Aderarea la Schengen – Rareş Bogdan: E posibil un vot de abţinere a Olandei, iar Bulgariei i s-ar putea aplica un mecanism similar MCV. ”Nu există în momentul acesta o motivaţie pentru respingerea aderării României”

Aderarea la Schengen - Rareş Bogdan: E posibil unui vot de abţinere a Olandei
Aderarea la Schengen - Rareş Bogdan: E posibil unui vot de abţinere a Olandei

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a vorbit joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre variantele privind aderarea României la Schengen, că este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei şi varianta unui mecanism similar MCV, dar pe zona acquis-ului Schengen, dar nu pentru România ci pentru Bulgaria. El a ţinut să precizeze că nu există motivaţie pentru un refuz al intrării României în Schengen.

Europarlamentarul PNL a declarat despre şansele României privind intrarea în spaţiul Schengen că ”este un moment extrem de important pentru România care poate puncta pe o conjunctură foarte importantă” şi a amintit faptul că lideri europeni importani, Macron, Scholz, s-au exprimat în favoarea României.

Avem doar o rezervă, pentru că situaţia din Suedia este una de polemică internă, fosta putere cu actuala putere. Consider că şansele noastre sunt foarte mari, delegaţia de experţi a venit cu un raport foarte pozitiv cu privire la starea graniţelor României”, a spus Rareş Bogdan. 

El a precizat că există mai multe scenarii, arătând că ”nu există în momentul acesta o motivaţie pentru respingerea aderării României la spaţiul Schengen.

Despre variantele vehiculate, Rareş Bogdan a arătat că ”este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei, care nu ar însemna opunere.

Se discută incusiv varianta unui mecanism similar MCV, pe justiţie, pe zona acquis-ului Schengen, dar nu cred că pentru România, ci pentru Bulgaria. Pentru România, astăzi nu se pune problema introducerii unui mecanism suplimentar. România este un partener extrem de important pentru NATO, UE (..) nu avem niciun motiv şi nu există motivaţie pentru un refuz”, a mai spus Rareş Bogdan. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengenrares bogdanrares bogdan schengenschengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes