Eveniment

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mama unui elev de la școala bucureșteană în care câțiva copii au fost filmați intrând cu învățătoarea în curtea școlii și care par să fie legați cu o sfoară de mâini, Vivi Gherghe, a intervenit în scandal, într-un mod neașteptat, luându-i apărarea învățătoarei.

Filmulețul a fost postat, luni, în prima zi de școală, pe rețelele sociale. Imaginile sunt de la școala 88, din sectorul 3 al Capitalei si Au avut mii de distribuiri și vizualizări.

”Povestea s-a întâmplat la școala la care învață și copilul meu! Învățătoarea i-a adunat în parc, că acolo nu era așa aglomerat, și a pornit cu ei dinspre parc spre școală. Atunci i-am văzut eu”, scrie femeia, într-o postare pe Facebook.

”Nu erau legați cu sfoara. Erau bucle din metru în metru, de care copiii se țineau. Am admirat ideea, recunosc. Într-un sistem care ne cerea să ne luăm colegul de mână de fiecare dată când ne așezam în formație, în acest sistem care trebuie să funcționeze așa cum e el în pandemie, să vii cu o idee prin care să reușești să ții uniți niște copii care, probabil (s-ar putea să fie clasa pregătitoare), nu se cunosc între ei, mi se pare de aplaudat.

Și să-i ții uniți în ce condiții? Nu doar să nu se atingă, dar să și păstreze distanța!

Copiii se țin de sfoară, fiecare la o buclă, și merg după învățătoare. Asta se face și prin străinătate și mai sunt grădinițe și pe la noi (am auzit de la prietene). Găsiți exemple și pe Youtube.

Dar suntem 2020, toată lumea are telefon și Internet și toți suntem creatori de conținut. Cineva îi filmează (pare să fie la final, la ieșirea din școală) și îi pune pe Facebook (cel mai probabil fără acordul părinților).

Filmarea apare pe Facebook și e prezentată în cu totul și cu totul altă notă.

Oamenii comentează și distribuie.

Profesorii și părinții sunt înjurați în egală măsură. România e strigată să se trezească. Pare că nimeni nu se uită, de fapt, la filmare: că se vede că nu e niciun copil legat. Cei care comentează compară copiii cu sclavii sau cu câinii, părinții sunt acuzați că nu iau atitudine și toți sunt indignați de ceea ce văd: pușcărie, lagăr etc.România, vezi că dacă o să te trezești, nu o să ne găsești prea bine!PS: Eu am raportat postarea.”, își încheie aceasta postarea.

Alte știri de interes

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »