Eveniment

Zeci de adolescenți, ridicați din Costinești și duși acasă cu duba ISU

Eveniment neplăcut pentru un grup de adolescenți, care au venit să se distreze la Costinești după ce participaseră la sărbătorirea unui majorat. Nenorocirea a fost că cel puțin una dintre tinerele de la petrecere este infectată cu noul coronavirus.

La majoratul organizat de o familie din Vaslui au participat 40 de adolescenți, cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, conform presei locale. După această petrecere, cel puțin 30 dintre tineri ar fi plecat, cu trenul, la mare, în stațiunea Costinești, deși unii dintre ei ar fi prezentat simptome de răceală. Una dintre tinere, care s-ar fi simțit rău, a fost dusă, în data de 31 iulie, la Spitalul din Vaslui, de către tatăl ei, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță Județean, pentru a i se face testul PCR.

Tânără nu a mai așteptat rezultatul și a plecat împreună cu prietenii la mare, la Costinești, cu trenul. Au plecat în două serii, pe 1 și 2 august. S-au cazat la trei pensiuni din stațiune, toate trei, neautorizate de Ministerul Turismului. Intre timp a sosit și rezultatul testului PCR pentru fată, care a ieșit pozitiv. Alți opt minori din grup au prezentat simptome de răceală. Au luat legătura cu părinții, acasă, iar acești au alertat Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

S-a luat decizia ca tinerii să fie aduși acasă, însă nu cu trenul, riscul ar fi fost mult prea mare. S-a recurs la ajutorul ISU Vaslui care a trimis la Costinești un microbuz. Intr-o primă fază au fost aduși 17 din copii, fiind transportați direct la Spitalul Bârlad unde vor sta internați cel puțin 48 de ore. Microbuzul ISU Vaslui ar fi plecat și după ceilalți 13 tineri, urmând să fie transportați acasă. Niciunul dintre tineri nu ar acuza simptome specifice infecției cu SARS-Cov-2.

Alertă printre autoritățile din Constanța

Autoritățile din Comnstanța au intrat imediat în alertă, iar Prefectura a transmis, miercuri, un comunicat privind cazul celor 30 de tineri din județul Vaslui, contacți ai unui caz pozitiv COVID-19, depistați în Costinești

”În cursul serii de marți, 4 august, DSP Constanța a fost înștiințată de DSP Vaslui de faptul că, în stațiunea Costinești, s-ar afla 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, prezenți pe litoral pentru a participa la un eveniment privat. Informarea a venit în contextul în care cei 30 de tineri sunt considerați contacți direcți ai unui caz confirmat de COVID-19, din județul Vaslui.

În urma controlului efectuat cu sprijinul Poliției Costinești și a Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, s-a constatat faptul că cele 30 de persoane au ajuns în Costinești în jurul datei de 1 august, fiind cazați în trei locații, după cum urmează:

– O vilă, unde au fost cazate 10 dintre persoane. În urma controlului, au fost constatate condiții de cazare necorespunzătoare, nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice speciale, motiv pentru care proprietarul vilei a fost amendat cu 10.000 de lei. De asemenea, s-a interzis orice fel de activitate turistică;
– O vilă, unde au fost cazați 13 tineri. Aceleași nereguli au fost constatate, așa că administratorul vilei a fost amendat cu suma de 10.000 de lei și s-a interzis desfășurarea de activități turistice;
– O pensiune, unde au fost cazate 8 persoane. La această locație nu au fost găsite neconformități.

Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipaje SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua și transporta spre județul de domiciliu.

La momentul controlului, niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2. Proprietarilor celor trei locații de cazare li s-a recomandat efectuarea operațiunilor de dezinfecție-dezinsecție.

Alte știri de interes

Din ciudățeniile alegerilor locale 2020 – Primar, sărbătorit… în cimitir. A câștigat, deși era mort de 2 săptămâni

Mihnea Tudor

Gwyneth Paltrow, poza care a încins internetul la aniversarea a 48 de ani

Mihnea Tudor

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »