Social

Adrian Câciu: Majorarea pensiilor, risipă de argumente care vor cădea la Curtea Constituțională

Adrian Câciu îi liniștește pe pensionari, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care explică faptul că mărirea pensiilor cu un procent mai mic de 40% este neconstituțională.

”Majorarea doar cu 10% a punctului de pensie este neconstituţională! De ce credeţi că vă tot prezint solutii pentru a găsi resurse financiare pentru pensii? Pentru că, spre exemplu, Guvernul nu poate modifica majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Nu se poate modifica procentul de majorare prin OUG pentru că e neconstituţional (a se vedea deciziile CCR pe temă). Majorarile din lege precum şi recalcularile sunt drepturi câştigate. Se minte atunci când se spune că se poate face altceva. Chiar si o alta lege daca vine trebuie să vina cu un nivel superior şi nu unul inferior. Cu siguranta ne va lămuri Curtea Constituţională, dar un lucru e cert şi anume acela că orice diminuare a drepturilor câstigate prin legea 127 este neconstituţională”, a scris economistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Legea pensiilor, lege organică

”Pe de altă parte, legea pensiilor este lege organică, iar guvernul nu se poate substitui legiuitorului care oricum se va afla în sesiune parlamentară. (a se citi Constituţia României). Se discută intens, dar se discuta în afara sferei constituţionale şi se risipesc prea multe energii, iar aceasta risipă de argumente în dezbatere este inutilă, din punctul meu de vedere, pentru că, oricâte motivaţii s-ar aduce, ele vor cădea la Curtea Constituţionala.

De aceea spun că direcţia ar fi ca cei care răspund de bugetul de stat să caute soluţii pentru a găsi bani, astfel încât acesta cheltuiala să nu se faca din împrumuturi, pentru că nu va exista altă cale decât de a majora punctul de pensie. La tot ce v-am spus mai sus adaug faptul că există bani! Trebuie aduşi la buget! Atât! Mulţumesc!”, și-a încheiat acesta mesajul.

Alte știri de interes

Generalul-maior Petrișor Mandu a murit la două zile după soția sa. Ambii au avut coronavirus

Mihnea Tudor

Week-end de coșmar: Zeci de şoferi şi motociclişti, amendaţi pentru deficienţe tehnice ale autovehiculelor

Saghin Cristian

Se întâmplă la Serviciul Pașapoarte: Mort, chemat la birou pentru a da lămuriri

Gloria Pascu

Individul care a împuşcat în cap o altă persoană, cu un pistol cu bile, prins de poliţişti

Saghin Cristian

Strănepotul lui Ion Creangă, preotul Ailioaiei, a murit de Covid

Mihnea Tudor

Poliția Siguranța Școlară, înființată sub semnătura lui Vela. Va combate violența și bullying-ul în școli

Gloria Pascu

Aeroportul Henri Coandă – schimbări importante privind accesul pasagerilor

Gloria Pascu

Sindicatul polițiștilor Europol: Bode minte cu nerușinare. Șoferul SPP nu are nicio vină. Ne spuneți și nouă ce fumați?

Mihnea Tudor

Valerică Râmbu padelează pe Dunăre pentru strângere de fonduri pentru un bazin de hidrokinetoterapie pentru copii cu dizabilități

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »