Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, s-a ales cu plângere penală. I-a supărat pe cei din penitenciare

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, este acuzat de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) de abuz în serviciu.

Sindicaliștii susțin că nu a dezbătut public proiectul OUG-ului care a înghețat salariile bugetarilor. Anunţul a fost făcut, vineri seara, în direct la România TV, de către Cosmin Dorobanţu, preşedintele FSANP.

“Am depus astăzi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie plângere penală împotriva ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, pentru că nu a respectat legea privind transparenţa decizională în administraţia publică, în momentul în care acesta a elaborat ordonanţa de urgenţă care a îngheţat salariile bugetarilor şi în felul acesta ministrul a creat prejudicii unor milioane de angajaţi. Ministrul Finanţelor trebuia să respecte legea, ca orice cetăţean; orice român de rând care ar fi procedat ca ministrul Adrian Câciu ar fi riscat sancţiuni. Diferenţa e că nu orice român este ministru. Tocmai de aceea ar trebui să ne obişnuim că toţi românii trebuie să respecte legea, indiferent de rang sau de poziţia socială, că e cetăţean de rând sau este ministru”, a declarat, vineri seara, Cosmin Dorobanţu.

“Deși era obligat de Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Adrian Câciu nu a ținut cont de solicitarea unei organizații legal constituite și nu a invitat reprezentanții acesteia la consultare pentru a face propuneri asupra textului proiectului Ordonanței ‘trenuleț’, astfel că proiectul ordonanței a fost votat în ședința de Guvern într-o formă care prejudiciază polițiștii de penitenciare.

Conform Ordonanței ‘trenuleț’, salariile polițiștilor de penitenciare au fost “înghețate” la valoarea anului 2021, contrar Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri public.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că ministrul finanțelor, Adrian CÂCIU, se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Organizația sindicală ia în calcul sesizarea organelor de urmărire penală împotriva ministrului”, transmite FSANP.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adian caciu caciu plangere penala penitensiare sindicate penitenciare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes