Adrian Cioroianu, în cărți pentru a prelua șefia Bibliotecii Naţionale a României

Biblioteca Națională a României va avea un nou manager, iar ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, l-a anunțat pe istoricul Adrian Cioroianu ca principal candidat pentru a prelua acest post.

În prezent, managementul BNaR este asigurat interimar de un angajat al instituţiei, a spus Gheorghiu luni seară.

„Am promovat pe cineva din interior, pentru a se putea derula procedurile obişnuite”, a declarat ministrul la TVR1. El a precizat că a avut discuţii cu mai multe personalităţi din zona culturală, iar paşi concreţi au fost făcuţi cu Adrian Cioroianu.

„Sunt în măsură să îl anunţ ca posibil viitor manager al Bibliotecii Naţionale, aproape sigur, zic eu, pe domnul Cioroianu. (…) Eu zic că este un om care va implementa un nou parcurs în ceea ce înseamnă raportul dintre societate şi Biblioteca Naţională a României, care eu cred că trebuie să îşi pună o amprentă mai puternică în viaţa noastră social-culturală”, a completat Gheorghiu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adrian cioroianubiblioteca nationala a romanieibogdan gheorghiumanager biblioteca nationalaministrul culturii
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes