Adrian Gheorghe, noul preşedinte al CNAS. Adela Cojan, demisă

Florin Cîţu a semnat o decizie pentru numirea lui Adrian Gheorghe în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîţu a decis, joi, revocarea din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a Adelei Cojan şi înlocuirea acesteia cu Adrian Gheorghe.

Acesta va avea rang de secretar de stat, iar numirea s-a făcut la propunerea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu şi la precedentul mandat de ministru al Sănătăţii.

De asemenea, premierul a decis revocarea din Consiliul de Administraţie al CNAS a Cameliei Ghiveciu, locul acesteia urmând a fi ocupat de Adrian Gheorghe. Cele două decizii au apărut, joi seară, în Monitorul Oficial.

Cine este Adrian Gheorghe

Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la şefia Ministerului Sănătăţii, în Guvernul Cioloș, relatează Libertatea.

În vârstă de 35 de ani, Adrian Gheorghe a lucrat din 2018 ca senior health economist în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London. Coautor la mecanismul de feedback al pacientului Adrian Gheorghe are un doctorat la Universitatea din Birmingham, obţinut în 2013. A lucrat timp de doi ani la London School of Hygiene and Tropical Medicine, cercetător în evaluare economică în Departamentul de Sănătate Globală şi Dezvoltare. Între 2015 şi 2018, Gheorghe a lucrat ca “economist în sănătate” la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltare internaţională care îşi propune să ajute ţările cu venituri mici şi mijlocii să atingă creşterea economică şi să reducă sărăcia prin reforma politicilor publice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adrian gheorghe cnasadrian gheorghe director cnas
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes