Adrian Marinescu, medic “Matei Balș”: Săpunul de rufe este cel mai bun antiviral și antibacterian

Adrian Marinescu, medic "Matei Balș": Săpunul de rufe este cel mai bun antiviral și antibacterian
Adrian Marinescu, medic "Matei Balș": Săpunul de rufe este cel mai bun antiviral și antibacterian

Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul “Matei Balș” a relatat care sunt primele lucruri pe care le face când ajunge acasă, pentru a încerca să se ferească de infectarea cu coronavirus.

“Mă spăl pe mâini foarte corect cu apă şi săpun. Apoi, pe faţă. Dar, la intrarea în casă, recomandat e să existe o zonă-tampon, unde să rămână încălţămintea şi hainele de afară. Putem să dăm cu o soluţie dezinfectantă pe tălpile pantofilor, iar la intrare e bine să existe o măsuţă, unde să lăsăm cheile şi ce am mai avut cu noi afară”, a spus medicul Adrian Marinescu, în rubrica “Sfat de sănătate”, de la Antena 3.

“Săpunul clasic, de rufe, e cel mai bun antiviral şi antibacterian. Să fie din abundenţă, măcar 20 de secunde, şi pe mâini, şi pe faţă”, a recomandat medicul. “Spălăm hainele mai des, cu o soluţie pe bază de clor”, mai recomandă doctorul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

antibacteriancel mai bun dezinfectantsapun de casastirile pe scurt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes