Adrian Streinu Cercel, demis de la șefia comisiei științifice anti-COVID! Cine îi va lua locul

Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la conducerea Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19 din Ministerul Sănătății.


Decizia ministrului vine la câteva zile după ce în spațiul public a apărut un plan pus la punct de Streinu Cercel care includea printre altele izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani. Deși documentul care a ajuns în spațiul public era doar un draft, care nu s-a bucurat de sprijinul Ministerului Sănătății, planul lui Streinu a creat multă iritare în rândul cetățenilor, iar ministrul Nelu Tătaru a luat decizia de a-l demite de la șefia comisiei științifice anti-COVID.

Domnul prof. Streniu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și această propunere, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. (…) Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al Comisiei. I-am comunicat și dumnealui acest lucru. Nu mai face parte din Comisie și nu mai e nici președinte. Nu a obiectat“, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Întrebat cine îl va înlocui pe Adrian Streinu-Cercel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus: „În noua Comisie va fi doamna doctor Adriana Pistol de la Institutul Național al Sănătății Publice”.

Adrian Streinu-Cercel este de 19 ani managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Acesta a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului. „Focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”, spunea Streinu pe 27 ianuarie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Adrian Streinu-Cercel cercel cercel demis tataru
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes