Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, vizită de lucru în județul Vrancea pentru a verifica stadiul proiectelor finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, vizită de lucru în județul Vrancea
Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, vizită de lucru în județul Vrancea

Ministrul Adrian Veştea s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Vrancea, unde a participat la Adunarea Generală a Secretarilor Generali ai Județelor din România și s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din Vrancea, pentru a discuta despre proiectele finanțate prin programele coordonate de minister.

Ministrul Veștea a verificat și stadiul lucrărilor la două obiective finanțate de Ministerul Dezvoltării. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (etapa I), s-a asigurat o finanțare de 103.834.980,17 lei pentru modernizarea drumului județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Câmpuri, cu o lungime de peste 19 km.

”Toate șantierele finanțate de MDLPA pentru refacerea infrastructurii rutiere creează noi oportunități de mobilitate pentru cetățenii României. Este și cazul acestei rute, care știu că a fost foarte așteptată de vrânceni, fiind și cea mai mare investiție acordată prin PNDL pentru un drum județean din România. Mă bucur să văd că lucrările sunt aproape finalizate și, în scurt timp, drumul va fi redat circulației.”, a transmis ministrul dezvoltării.

În satul Vizantea Mănăstireasca, se construiește o bază de tratament a cărei finanțare, de aproape 31 de milioane de lei, este asigurată de Compania Națională de Investiții.

Proiectul presupune construirea unui complex balnear cu o bază de tratament, utilizând apele minerale din zonă, recunoscute pentru proprietățile lor curative.

Pe lângă baza de tratament, se construiește o clădire cu restaurant și spații de cazare, piscină interioară de tratament și o piscină exterioară de tratament și agrement.

În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 50%, termenul contractual de finalizare fiind luna august a anului viitor.

”Vrancea este un județ cu un potențial turistic ridicat, iar aceste investiții vor contribui la creșterea atractivității sale. Îl felicit pe Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, pentru proiectele implementate în județ și îi doresc mult succes!”, a transmis ministrul liberal Adrian Veștea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ariaqn vesteainfrastructura rutiera
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes