Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, dezamăgit total de Ciolacu

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, dezamăgit total de Ciolacu
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, dezamăgit total de Ciolacu

: Am cerut Parlamentului să acţioneze în combaterea traficului de persoane. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente şi statul de drept sunt suficiente

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat vineri că, în urmă cu două luni, a solicitat Parlamentului României să înăsprească legislaţia pentru a preveni şi stopa traficul de persoane. Acesta a adăugat că i se pare dezamăgitor faptul că liderului interimar al PSD Marcel Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente şi statul de drept sunt suficiente în combaterea acestei probleme.

”Pe 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat în Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, aşa cum am făcut-o şi pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane şi crimei organizate. O legislaţie consolidată care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile dobândite prin acţiuni infracţionale este imediat necesară şi legi care să ducă la procese şi sentinţe rapide în urma plângerilor penale sunt imperativ necesare. Eforturile din momentul de faţă ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane şi oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a afirmat Adrian Zuckerman, într-o declaraţie de presă susţinută vineri la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, din Otopeni, conform news.ro.

Afirmaţiile ambasadorului SUA în România au fost făcute în contextul extrădării a doi români, prin cooperare internaţională din MAI în colaborare cu Interpol şi structuri specializate de la nivelul Statelor Unite ale Americii.

Este doar începutul

Astfel, Adrian Zuckerman a precizat că această extrădare este doar începutul şi a reiterat că nu va exista nicio toleranţă pentru cei care fac trafic de persoane.

”Suntem aici pentru îndeplinirea unei promisiuni pe care am făcut-o în urmă cu două luni. Am promis că Statele Unite vor folosi orice lege disponibilă şi resurse pentru a ajuta Guvernul român să pună capăt şi să descurajeze traficul de persoane. Am făcut această promisiune poporului român şi Guvernului României. Acum lăsaţi-mă să fac o altă promisiune. Acesta este doar începutul. După cum am spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care fac trafic de persoane. Sunteţi criminali, sunteţi laşi şi să vom urmări în România, în SUA, în afara graniţelor noastre şi oriunde v-aţi ascunde. Eu şi preşedintele Trump ne-am angajat să folosim orice instituţie şi mijloace disponibile pentru a combate traficul uman şi crima organizată. Îi mulţumesc ministrului de Interne Vela, ministrului de Justiţie Predoiu şi procurorului general Scutea pentru eforturile lor care au culminat în extrădarea de astăzi. V-aţi ţinut cu toţii promisiunile să combateţi traficul de persoane. V-aţi ţinut promisiunile faţă de poporului român”, a conchis Zuckerman.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Adrian Zuckerman Adrian Zuckerman ambasador ambasadorul sua zuckerman ciolacu critici
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes