Adrian Zuckerman nu mai este ambasadorul SUA la București

Adrian Zuckerman nu mai este ambasadorul SUA la București
Adrian Zuckerman nu mai este ambasadorul SUA la București

Adrian Zuckerman nu va mai fi ambasadorul Statelor Unite la București. Luni, acesta a fost primit de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în vizită de rămas-bun.

În cadrul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu i-a mulțumit lui Adrian Zuckerman pentru activitatea sa în calitate de ambasador al SUA, inclusiv „pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral”.

Aurescu a făcut și un scurt rezumat al realizărilor înregistrate anul trecut: „dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia.”

„De asemenea, a fost exprimată satisfacția comună pentru cooperarea în domeniul apărării și securității, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, în acest context, importanța extinderii prezenței militare americane în România”, se arată într-un comunicat MAE.

Aurescu a subliniat apoi necesitatea ca dialogul bilateral să continue în același ritm. El s-a arătat convins că noua administrație americană va susține aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic cu România.

Comunicatul MAE:

”Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Cu această ocazie, ministrul român de externe a trecut în revistă realizările înregistrate pe parcursul anului 2020 în cooperarea dintre România și SUA, pornind de la dialogul politic substanțial la nivel înalt și incluzând progrese concrete în domenii de interes comun, inclusiv dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia. De asemenea, a fost exprimată satisfacția comună pentru cooperarea în domeniul apărării și securității, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, în acest context, importanța extinderii prezenței militare americane în România”, se arată în comunicatul MAE, primit la redacție.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Adrian Zuckerman Adrian Zuckerman adio ambasadorul statelor unite la bucuresti Ministrul Bogdan Aurescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes