Aeroportul Mihail Kogălniceanu: O aeronavă care făcea zboruri şcoală a avut probleme la trenul de aterizare

O aeronavă aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care făcea zboruri şcoală şi care a avut probleme la trenul de aterizare, a reuşit să aterizeze în siguranţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar cele două persoane aflate la bord nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu au anunţat că vineri, în jurul orei 10.58, a fost activat Planul de Urgenţă intern, în urma aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T, care aparţine Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi care avea probleme la trenul de aterizare.

“Astăzi, 15 septembrie, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa fără tren de aterizare, aeronavă aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, au fost întreprinse activităţi specifice Planului de Urgenţă intern. Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor şcoală la aeroport”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. 

Sursa citată a menţionat că cele două persoane de la bord nu au fost rănite. 

“La bordul aeronavei se aflau doi membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistenţă medicală. Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12:05 s-a revenit la starea iniţială, pista fiind eliberată şi operaţională”, au mai explicat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aeronava scoalaaeroportul mihail kogalniceanuincident aviatic kogalniceanu
redactia

Alte stiri de interes