Economie

Afaceri în pandemie: Au apărut asigurările anti-Covid

În această perioadă de pandemie, oportunitățile de afaceri sunt speculate imediat de firmele dinamice. Astfel, pe piața asigurărilor din România au apărut trei tipuri de polite de asigurare destinate celor care se tem de noul coronavirus. Sunt poliție de viață, de sănătate și pentru călătoria în timp de pandemie. Acestea asigură de la biletele de avion, pentru cursele care ar putea fi anulate, până la îndemnizații materiale pentru zilele petrecute în spital.

Astfel, o firmă românescă ce vinde bilete de avion oferă și o asigurare care le permite clienților să-și recupereze banii în cazul în care ajung într-o situație de risc și nu mai pot călători. Astfel, dacă un pasager descoperă că a contactat boala și este nevoit să-și anuleze cursa pentru care a cumpărat bilet, va fi despăgubit de asigurator.

O astfel de poliță de călătorie reprezintă cam 10% din valoarea biletului de avion, calculate dus-întors.

Pe de altă parte călătorii care pleacă în străinătate pot opta și pentru o asigurare medicală ce acoperă cheltuielile asociate cu îmbolnăvirea de COVID-19. Polița acoperă costurile de diagnosticare, tratament, spitalizare sau cele care apar în cazul în care turistul este obligat să stea în carantină. O astfel de asigurare are un cost de 2 euro pe zi.

De exemplu, pentru o călătorie de opt zile și un bilet de avion dus-întors a cărui preț ajunge la 51 euro, polița de asigurare costă 16.40 euro și astfel prețul total al biletului de ajunge la aproape 70 euro.

ȘI alte companii de asigurări oferă polițe de asistența medicală pentru cei ce călătoresc în străinătate și care acoperă cazurile de îmbolnăvire şi spitalizare, inclusiv cu noul coronavirus. O astfel de asigurare acoperă până la 50.000 euro pentru o persoană, costurile hoteliere în limita a 1.000 euro sau deplasarea unei rude pentru urgențe medicale în limita a 2.000 euro.

Pentru o călătorie de șapte zile, o astfel de poliță costă de la 86 până la aproape 200 de lei. Trebuie spus că cei ce optează pentru o asemenea poliță trebuie să verifice în prealabil dacă asiguratorul respectiv își desfășoară activitatea în țara de destinație.

Totodată, au apărut și asigurările anti-COVID-19 pentru grupuri, care se adresează firmelor cu până la 10 angajaţi sau companiilor mari, împărţite în departamente de până la 10 oameni într-o tură.

Aceste polițe acoperă două tipuri de riscuri, decesul în caz de îmbolnăvire, caz în care familia primește un ajutor financiar de 15.000 de lei și îmbolnăvirea – caz în care sunt acoperite cheltuielile cu spitalizarea în limita a 200 de lei pe zi pentru maximum 20 de zile.

Alte știri de interes

Un nou decret al lui Trump privind ieftinirea medicamentelor în SUA afectează pe bursă mari companii europene

Saghin Cristian

Când va circula metroul în Drumul Taberei. Metrorex vine cu precizări

Mihnea Tudor

Normele UE scumpesc polița RCA. Avertismentul unui specialist

Saghin Cristian

Românii din diaspora trimit cu 25% mai mulţi bani în ţară pentru începutul noului an şcolar

Mihnea Tudor

Florin Cîțu: PNL a scos Romania din topul rușinii în UE. Ce informații noi a dezvăluit

Mihnea Tudor

BCR primeşte cereri pentru programul Noua Casă. Credite totale de peste 900 milioane de lei

Mihnea Tudor

Leul a scăzut miercuri, 9 septembrie, la un nou minim istoric

Mihnea Tudor

Guvernul Johnson ameninţă să nu pună în aplicare tratatul retragerii Marii Britaniii din UE

Mihnea Tudor

Ministrul rus al energiei estimează o redresare lentă a prețului petrolului în 2021

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »