Social

Aglomerație la frontiera vestică. Peste 100.000 de persoane au trecut prin vamă

Aproximativ 107.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.000 mijloace de transport (dintre care 12.300 automarfare), au tranzitat, sâmbătă, punctele de trecere a frontierei, iar 2.132 de persoane au fost trimise în izolare/carantină, informează Poliţia de Frontieră.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 60.100 persoane cu 23.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 47.100 persoane cu 17.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 66.400 de persoane şi 27.300 de mijloace de transport (6.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 38.000 de persoane cu 16.500 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 2.132 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 277 (din care 138 pe jos), PTF Borş – 264, PTF Nădlac II – 1.139, PTF Petea – 283, PTF Vărşand – 11.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra valori mari ale timpului de aşteptare. Se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 55 fapte ilegale (25 infracţiuni şi 30 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 418.600 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.000 lei.

Poliţia de Frontieră mai transmite că nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

Alte știri de interes

Schimbări la Codul Rutier. Noi interdicții, noi controverse, AMENZI

Gloria Pascu

Primul medic din Maramureș decedat de Covid-19

Mihnea Tudor

Demiteri la vârful Poliției Constanța, după imaginile cu turiștii prinși în horă, în Mamaia

Mihnea Tudor

Examenele pentru obținerea permisului de conducere, suspendate temporar în București

Mihnea Tudor

Primii pași pentru Autostradă pe Valea Prahovei: Centura Comarnic, licitată vara asta; la Bușteni, ocolire printr-un tunel

Mihnea Tudor

VIDEO Stații de metrou finalizate pe magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor 2

Saghin Cristian

Tutun contrafăcut, vândut online. La ce pericole te expui. Sfaturi de la polițiști, în urma unor razii de amploare – VIDEO

Saghin Cristian

Val de amenzi în week-end. Mii de societăți, verificate. Terasele, vizate în primul rând

Mihnea Tudor

Sărbătoare Sfinții Petru și Pavel 2020 – tradiții românești în această zi

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »