International Recomandate

Al doilea val al pandemiei – Avertismentul medicilor italieni, în condițiile în care oamenii par să fi uitat de atmosfera de carantină

Avertismentul a fost lansat de autoritățile sanitare și se referă la pericolul unui al doilea val al pandemiei în țară, fiind îngrijorate de sentimentul general de relaxare din rândul populației și nerespectarea regulilor de distanțare socială.

”Nu putem exclude un nou val în toamnă”, a declarat pentru La Repubblica Massimo Galli, un specialist în boli infecțioase de la spitalul Sacco din Milano, avertizând că este încă „prea devreme” ca italienii să își lase măștile de protecție acasă.

Italienii par să vrea să uite de atmosfera de carantină și au început să frecventeze cafenelele din peninsulă, plaje aglomerate sau restaurante, fără a fi prea îngrijorați de respectarea distanțării sociale.
Având în vedere că obligația de a purta o mască în public va fi eliminată la sfârșitul lunii, vânzările de măști de protecție, de negăsit la începutul carantinei, au început să scadă, potrivit Federației Farmaciștilor.

Lombardia, epicentrul pandemiei în Italia, a anunțat luni 143 de noi infecții înregistrate în 24 de ore. Până în prezent virusul a ucis 34.657 de persoane în Italia, potrivit ultimelor cifre făcute publice de autorități.

Numărul de noi infecții a rămas relativ stabil însă la sfârșitul săptămânii trecute autoritățile au îndemnat la precauție după ce au observat „semne de avertisment cu privire la transmiterea [COVID-19]” după identificarea a două focare în Roma, precizând că încă există o circulație importantă a virusului.

„Haideți să rămânem precauți până vom avea un vaccin”, afirmă și dr. Franco Locatelli, directorul Consiliului Superior de Sănătate care consiliază guvernul.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »