Magazin

Alan Parker a murit. A regizat Midnight Express și Evita

Sir Alan Parker, care a regizat filme printre care Bugsy Malone, Midnight Express și Evita, a murit la 76 de ani, a declarat o purtătoare de cuvânt, citată de BBC.

Născut în Islington, în nordul Londrei în 1962, Sir Alan și-a început cariera la agenția de publicitate Collett Dickenson Pearce ca redactor, unde a lucrat alături de David Puttnam, Charles Saatchi și Alan Marshall, printre alții.

A început apoi să scrie scenarii, iar S.W.A.L.K. (”Sigilat cu un sărut iubitor”) a fost produs de David Puttnam, regizat de Waris Hussein, și lansat ca Melody în 1970.

Sir Alan Parker a scris apoi și a regizat două scurtmetraje și o piesă de televiziune în Londra în timpul războiului înainte de primul său succes major a venit cu The Evacuees în 1975 – o piesă de televiziune scrisă de Jack Rosenthal, despre experiențele a doi băieți evrei evacuați din Londra în timpul războiului.

Lucrarea sa i-a adus primul din cele 19 premii BAFTA – acesta pentru cel mai bun regizor.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Să înțelegem INDIA: Sistemul de castă predominant în rândul musulmanilor indieni

Ionel Lăcătuș

Traumele CAPTIVITĂȚII: După 20 de ani la zoo Piatra Neamț, ursoaica Ina „trăieşte” încă într-o cuşcă imaginară, deși e în sanctuarul Libearty – VIDEO

Mihnea Tudor

Mihai Voropchievici HOROSCOP rune 18– 24 ianuarie 2021. Mai multe zodii primesc vești bune

Mihnea Tudor

Topirea aisbergurilor este cheia secvenței unei Ere Glaciare

Ionel Lăcătuș

Renaulution: Dacia va primi tehnologia E-tech. Noile strategie ale Renault, făcute publice

Mihnea Tudor

Adriana Nedelea părăsește redacția Libertatea. ”Știrile și emisiuni video online nu s-a dezvoltat în măsura așteptărilor”

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »