Eveniment

ALDE, alături de PSD, nu va vota prelungirea stării de alertă

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, îl pune la zid pe Klaus Iohannis pentru măsurile luate de guvernul condus de Ludovic Orban, în vreme de pandemie, relatează Antena3. Tăriceanu a lansat o ofensivă puternică împotriva lui Iohannis, despre care spune că ”își prostește în față poporul”.

”Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări de la Ambasada României la Beijing încă din 6 ianuarie și MAE a transmis notificările necesare la Guvernul, iar domnul Iohannis și domnul Orban se ocupau de alegeri anticipate. Ei au luat toate măsurile cu mare întârziere”, a spus şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Președintele ALDE a lămurit și problema prelungirii stării de alertă în România, despre care spune că nu mai este justificată:

Nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localități. ALDE nu va vota pentru această prelungire a stării de alertă”, a mai spus politicianul.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament, marţi, să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient – și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (…) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus șeful statului.

Alte știri de interes

Percheziţii în Bucureşti şi alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie

Mihnea Tudor

Din ciudățeniile alegerilor locale 2020 – Primar, sărbătorit… în cimitir. A câștigat, deși era mort de 2 săptămâni

Mihnea Tudor

Gwyneth Paltrow, poza care a încins internetul la aniversarea a 48 de ani

Mihnea Tudor

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »