ALEGERI ÎN SUA – Joe Biden, care conduce în cursă, îndeamnă la calm. Echipa lui Trump, nou proces în Pennsylvania

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale american,e Joe Biden, a făcut apel la calm în timp ce voturile exprimate sunt încă numărate în mai multe state-cheie. Echipa de campanie a republicanului Donald Trump, pe cale să piardă statul Pennsylvania, a deschis un nou proces aici pentru că reprezentanţilor partidului nu le-a fost permis accesul la numărarea voturilor.

UPDATE – Avansul lui Trump în Pennsylvania a scăzut la 78.000 de voturi, în timp ce numărarea voturilor continuă.

Rezultatul final al alegerilor prezidenţiale depinde de statele Arizona, Georgia, Nevada şi Pennsylvania.

Donald Trump conduce, pentru moment, în Georgia, cu aproximativ 9.000 de voturi, şi în Pennsylvania.

UPDATE – Preşedintele Trump nu plănuieşte să renunţe la cursă doar pentru că Joe Biden îşi declară victoria, a spus un oficial al echipei de campanie, citat de CBS.

„În cazul unor alegeri libere şi corecte, preşedintele va câştiga”, a declarat oficialul.

Preşedintele Donald Trump va susţine un discurs joi seară de la Casa Albă, la ora locală 18:30.

UPDATE – Secretarul statului Pennsylvania, Kathy Boockvar, a declarat în conferinţa susţinută joi seară că majoritatea voturilor exprimate aici va fi numărată până vineri. Ea a precizat că buletinele ajunse mai târziu prin poştă sunt mult mai puţine decât era aşteptat.

„Nu există dovadă de fraudă” în Pennsylvania, a mai spus Boockvar, care a adăugat că nu cunoaşte să fi fost făcută vreo acuzaţie de fraudă.

În plus, a precizat că este nevoie de timp, pentru că această cursă este strânsă. Câteva sute de mii de voturi mai sunt de numărat aici.

UPDATE – La ora României 00:30, numărarea voturilor continuă în statele-cheie Arizona, Georgia, Carolina de Nord, Nevada şi Pennsylvania.

Donald Trump conduce, pentru moment, în Pennsylvania (20 electori), Carolina de Nord (15 electori) şi Georgia (16 electori), iar Biden, în Arizona (11 electori) şi Nevada (6 electori).

Conform proiecţiilor CNN, democratul Joe Biden are acum 253 dintre voturile electorilor, iar republicanul Donald Trump, 213.

Conform proiecţiilor AP, Biden are 264 de electori, iar Trump, 214.

Conform proiecţiilor BBC, Biden are 253 de electori, iar Trump, 214.

Câştigătorul trebuie să obţină minim 270 de electori din totalul de 538 pentru a obţine mandatul.

UPDATE – Diferenţa dintre Donald Trump şi Joe Biden în Pennsylvania a scăzut la 90.500 de voturi. Şi în Georgia, avansul lui Trump a scăzut, fiind în prezent de doar 9.000 de voturi.

UPDATE – Cât priveşte votul popular exprimat, potrivit celor mai noi date publicate de CNN, Joe Biden a primit 72,559 milioane de voturi, iar Donald Trump a primit 68,709 milioane de voturi.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Joe Biden, aflat în Wilmington (Delaware), le-a transmis joi seară americanilor să rămână calmi. „Democraţia este uneori murdară, dar procesul funcţionează”, a spus el, citează BBC.

„În America, votul este sfânt”, a adăugat Biden, subliniind că fiecare buletin de vot trebuie numărat. „În acest fel oamenii acestei ţări îşi exprimă voinţa”.

El a reiterat că nu are „nicio îndoială” că atunci când numărătoarea se va fi încheiat „vom fi declaraţi învingători”.

Între timp, joi seară, echipa de campanie a lui Donald Trump a deschis un nou proces în Pennsylvania în care este susţinut că reprezentanţilor Partidului Republican nu le-a fost permis accesul la numărarea voturilor din stat.

Trump a anunţat prematur victoria şi i-a acuzat pe democraţi că „fură alegerile”. El a vorbit şi despre fraudă, fără a prezenta vreo dovadă.

Joe Biden conduce, în a treia noapte a alegerilor, în Nevada şi Arizona, iar Trump, în Georgia, Carolina de Nord şi Pennsylvania.

Diferenţa dintre cei doi este tot mai mică.

Secretarul de stat din Pennsylvania Kathy Boockvar va susţine o conferinţă de presă joi seară. Ea a declarat pentru CNN că un câştigător va putea fi cunoscut până la finalul zilei de joi, dar nu va fi comunicat un rezultat final.

Districtul Maricopa, cel mai populat din Arizona, va oferi noi date la ora Românie 04:00.

Rezultatele finale în districtul Fulton, cel mai important din Georgia, ar putea fi cunoscute la finalul zilei de joi (vineri dimineaţă).

În Nevada mai sunt circa 60.000 de buletine de numărat. Oficialii se aşteaptă să primească mai multe prin poştă.

În Carolina de Nord, buletinele trimise prin poştă pot fi numărate până pe 12 noiembrie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri in sua biden trump rezultat alegeri sua trump biden rezultat
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes